ANAS SHARBINI Najbolji nogometaš Rijeke priželjkuje svoj prvi pogodak u Maksimiru

'Dinamo će biti prvak jer Hajduk mora na Kantridu'

02.05.2009.
u 20:31
Pogledaj originalni članak

Nekada se uoči dolaska Rijeke u Maksimiru proglašavala opća opasnost, bijeli s Kantride bili su crna mačka za tri Dinamova trenera (Zajeca 1999., Lončarevića 2002. i Gračana 2004. godine), a odnedavno su Riječani u Zagrebu najdraži gosti. Kad momčad negdje izgubi pet puta zaredom i zabije samo jedan gol, onda je to turizam. I donedavni Rijekin kapetan Anas Sharbini dosad je u Maksimiru bio samo promatrač. Zašto mu se noge odsijeku baš kad se od njega najviše očekuje?

– U Maksimiru je najteže igrati. Taktika je uvijek ista, obrana, samo obrana, i mi koji igramo prema naprijed ne možemo doći do izražaja. Žao mi je, ali tako je – kaže Anas Sharbini.

Nisu više strašni
Taktika je takva i za današnju utakmicu?

– Nadam se da ćemo u Zagrebu izgledati mnogo bolje nego u prethodnim utakmicama. I ovaj put dolazimo s namjerom da ostanemo neporaženi, bodom bismo bili zadovoljni, ali iza nas su četiri pobjede zaredom, raspoloženje je u svlačionici izvrsno i uopće se ne bojimo Dinama.

Već ste ga ove sezone pobijedili.

Oklada s bratom Ahmadom


Aktualna je oklada s bratom Ahmadom tko će postići više pogodaka u ovoj sezoni. Anas trenutačno vodi 12-9. – Tko izgubi plaća večeru za cijelu momčad Rijeke. Kako stvari stoje, brat će morati odriješiti kesu – kaže Anas. Je li tata Jamal na svakoj utakmici? – I on i djevojka Romana s kojom sam u vezi dvije godine. Tatin savjet je zlata vrijedan, on me vodi kroz karijeru. No, nikada mi ne savjetuje kako treba igrati. Na terenu sam odlučujem.
b

– To nije strašni Dinamo koji pamtim iz prethodnih dviju sezona. Pa ako je Osijek tu izvukao bod, a malo je nedostajalo Interu i Zadru, možemo i mi. I Dinamo se nas treba bojati.

Nikada niste zabili u Maksimiru?

– Nikada. Nitko sretniji od mene ako se to dogodi baš danas. Može i iz jedanaesterca...

Tko je najbolji Dinamov igrač?

– Najbolji su im Bišćan i Kovač, ali i njih se može probiti. Poslije njih najviše cijenim Mandžukića.

Vaša procjena: tko je jači, Dinamo ili Hajduk?

– Iako Dinamo više nije jak kao prije, osjećam da će prvi proći kroz cilj. Hajduk ima “peh” jer mora na Kantridu. U postocima, 60:40 za Dinamo.

Ispričao sam se Ladiću
Dinamovac ste? Jeste li bliži Dinamu ili Kölnu?

– Ja sam igrač i navijač Rijeke i u ovom trenutku nema smisla razgovor o mom odlasku. Želim biti korektan prema svom klubu, pošteno odraditi ovih pet kola, pa ćemo sjesti za stol. Stalo mi je i do toga da zadržim dobar odnos s Armadom jer nije uvijek bio ovakav.

Prevladava želja za odlaskom?

– Volio bih u jači klub, nemojte me pitati koji. Želja je napraviti korak naprijed u karijeri te se približiti reprezentaciji.

Jednom ste reprezentaciju odbili.

– To što sam napravio izborniku Ladiću bilo je neoprostivo! Zažalim kad god se toga sjetim. Danas takvu pogrešku ne bih napravio. S Ladićem sam se poslije čuo, ispričao se i nesporazum je izglađen – zaključio je Anas Sharbini.
Pogledajte na vecernji.hr