pred punim Maksimirom

Dinamo će s ovom početnom postavom pokušati izboriti Ligu prvaka

Foto: Slavko Midzor
Zagreb: Nogometaši Dinama odradili su večernji trening
Foto: Večernji.hr
24.08.2022.
u 13:35
Dinamo bi trebao započeti u formaciji 4-2-3-1, koja lako može prerasti u napadački nastrojeni 4-3-3 ako ne krene sve prema planu trenera Čačića.
Pogledaj originalni članak

Zagrebački Dinamo od 21 sat na Maksimiru dočekuje Bodo/Glimt u uzvratnom dvoboju četvrtog pretkola Lige prvaka. Dinamo ima zaostatak od jednog gola iz prvog susreta koji može nadoknaditi pred punim Maksimirom.

Poznato je da trener Ante Čačić nema na raspolaganju Josipa Mišića zbog tri žuta kartona, a ni danski stoper Rasmus Lauritsen neće moći nastupiti zbog viroze. Pojavile su se i informacije da je mladi Baturina pretrpio ozljedu mišića, a sinoć na posljednjem treningu je trenirao odvojeno od ostatka momčadi.

- Respektiramo Bodo jer su dobra momčad. Da je u Norveškoj bilo neriješeno, mi bismo danas opet morali pobijediti. Oni neće puno mijenjati stil igre, napadačka su momčad, najviše moramo paziti na centaršuteve. Bitno je da budemo hrabri i koncentrirani - rekao je trener Dinama o utakmici.

Martin Baturina je u izvrsnoj formi i ukoliko nije u pitanju neka teža ozljeda vrlo vjerojatno će zaigrati večeras. Ohrabrujuće je to što je Baturina ipak trenirao, nije u potpunosti propustio posljednji trening.

Dinamo bi trebao započeti u formaciji 4-2-3-1, koja lako može prerasti u napadački nastrojeni 4-3-3 ako ne krene sve prema planu trenera Čačića, iako je on pozvao na oprez "u utakmicu moramo ući dobro, ne na glavu nego s glavom, ne bude li tako imat ćemo velikih problema".

Foto: Večernji.hr

Na golu će započeti Livaković. U obrani su gotovo sigurni Ristovski i Perić, a vrlo vjerojatno i Boško Šutalo. Dilemu Čačić ima na lijevom beku na kojem navijači zazivaju Bočkaja, kao pravog bočnog igrača koji može prema naprijed donijeti puno što se vidjelo iz derbija s Osijekom, a u obrani uz pomoć Oršića može zatvoriti lijevu stranu. Drugo rješenje, ono koje je Čačić češće ove sezone birao, je da na lijevom beku zaigra Ljubičić.

Ivanušec je taj koji bi se trebao priključiti Ademiju u srcu veznog reda, ali će Ademi vjerojatno preuzeti Mišićevu ulogu defenzivnog veznjaka, dok će Ivanušec biti kreator i više se priključivati napadu iz drugog plana. Tako su igrali u susretu protiv Osijeka i funkcioniralo je prilično dobro te je Čačić bio zadovoljan prikazanim. Postoji opcija i da Gojak uskoči na Ivanušecovo mjesto ukoliko Baturina ne bude spreman pa bi se Ivanušec pomaknuo malo bliže suparničkim vratima na, zapravo, svoju prirodnu poziciju.

Špikić i Oršić su Dinamova dva najbolja krilna igrača i zaigrat će od prve minute. Špikić je jedan od onih u najboljoj formi trenutno.

U napadu Čačić kao i u dosadašnjem dijelu sezone može birati između Drmića i Petkovića. Prema prikazanom u posljednjih nekoliko susreta, a osobito u prvom susretu u Norveškoj, Dinamova igra bolje izgleda kada je unutra Petković pa će vrlo vjerojatno on zaigrati od prve minute.

>> Pogledajte i video: Dinamovi navijači kupili sve ulaznice za susret s Bodo/Glimtom. Makismir će biti pun!

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

BI
billynik
14:23 24.08.2022.

Dinamo neće pokušati, nego će izboriti Ligu prvaka koliko god to nekima neće biti drago. Ajmo Dinamo!

FR
freeshooter
14:15 24.08.2022.

Respect za svakoga, no mi smo bolja ekipa i u naletu smo tempirane forme, želimo taj uspjeh i igranje LP, Čačko će sve dobro posložiti, svakako treba oprez i dati sve od sebe, uvijek, no realno ja ne brinem, imamo prednost u kvaliteti, može biti i prednost njihovo neiskustvo i izrazito domaćinstvo, no prednost će biti i kada nakon svoje uljudne kazališne arene istrče na grotlo maksimira, oduzet će im se noge i psiha, slediti krv, šta je ovo, navijačka euforija na tribinama... tako da prolazimo ovo, samo hrabro i srčano i probati to riješiti u prvom dijelu, i ovaj put idemo dalje, u društvo najvećih...ale, ale dinamo ale...

MK
mkeca
16:20 24.08.2022.

Ponovno nevjerojatno arogantno forsiranje Ljubičića na beku, pokraj raspoloženog Bočkaja sa sjajnim centaršutima i neponovljivim izvođenjem slobodnjaka, i izostavljanje Drmića! Zašto???