UEFINA KAZNA

Dinamo dvije utakmice pred praznim tribinama i bez tri boda

Foto: Željko Hladika
Dinamo dvije utakmice pred praznim tribinama i bez tri boda
29.10.2009.
u 18:44
Uefa je za nerede huligana u Temišvaru kaznila Dinamo oduzimanjem tri boda u Europskoj ligi, a obje preostale utakmice skupine, protiv Ajaxa (5. studenoga) i Temišvara (17. prosinca), igrat će pred praznim maksimirskim tribinama!
Pogledaj originalni članak

U objašnjenju kazne stoji da je klub kažnjen zbog ozbiljnih nereda navijača na utakmici u Temišvaru, a plavi se mogu žaliti u roku od tri dana od kada odluku prime u pismenom obliku. To je najteža kazna nekom našem klubu otkako je Dinamo 1994. godine izbačen iz Europe na godinu dana zbog divljanja huligana, te Zdravka Mamića i Ćire Blaževića u Auxerreu.

Terminologijom Zdravka Mamića, ovo je Uefin hrđavi nož ravno u Dinamovo srce, ubod od kojega se maksimirski klub teško može oporaviti. Praktički, plavi su izbačeni iz Europe, iako teoretski još nisu “pokojni”. S tri pobjede, nad Ajaxom, Anderlechtom i Temišvarom, Dinamo bi mogao isplivati, ali ako se sjetimo kako je izgledao u Amsterdamu i da igra bez publike, šanse su mu simbolične.

Tako je Dinamo potpisao kapitulaciju pred huliganima, koji već godinama teroriziraju Europu i na utakmice odlaze samo s jednim ciljem, da napakoste plavima. Antagonizam prema Mamiću tu je samo zgodan povod, ali oni sve to zapravo rade zbog sebe, kako bi Europa brujala o “frajerima” koji su izbacili plave iz Uefe. Ti momci su sinoć otvarali pjenušac.

– Šokirani smo visinom kazne i očito je da su neredi u Temišvaru bili kap koja je prelila čašu strpljenja Uefe. Na žalost, mala skupina huligana uspjela je nanijeti neprocjenjivu štetu ne samo za klub nego i za 99 posto ostalih navijača koji nisu zaslužili da oni sami i njihov klub budu tako teško kažnjeni. Očekujemo službeno obrazloženje odluke i uputit ćemo žalbu – kazao je Dinamov direktor Damir Vrbanović.

Tvrdi da je Disciplinska komisija Uefe pogledala policijsku snimku zbivanja na stadionu Temišvara.

– A to doista izgleda grozno – nastavlja Vrbanović. – Ali, ne krivnjom Dinama koji je ovdje nepravedno kažnjen. Ovaj put nema nijednoga elementa koji bi teretio Dinamo, jer mi smo sve učinili da se ti neredi ne dogode. Upozorili smo Rumunje na sve opasnosti koje nosi ta utakmica, ali oni očito to nisu ozbiljno shvatili.

Slaba je utjeha za plave što će i rumunjski klub biti kažnjen zbog loše organizacije utakmice. A kad je u pitanju Dinamova kazna, ona nije nikakvo iznenađenje jer klub je, zbog podebljeg dosjea BBB-a u Uefi, već dulje vrijeme visio o tankoj niti. Samo se čekalo najgore.

– Uefa nam je ovom kaznom poslala jasnu poruku: gospodo, ako niste u stanju riješiti problem huligana, mi vas više ne želimo! Na žalost, u Nyonu te huligane tretiraju Dinamovim navijačima i mi smo za Uefu suodgovorni za sve što ti huligani naprave – zaključio je razočarani Vrbanović.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 75

OB
-obrisani-
19:48 29.10.2009.

liga prvaka je ionako totalno nezanimljiva, pa već je svima dosadilo non stop gledat jedne te iste timove i face...ne idemo na svjetsko, dinamo izbačen iz eurokupa, nogomet će postati drugorazredni sport u hrvatskoj, a mladi potpuno nezainteresirani...ovakve drakonske kazne ne vode nikamo, jedino će još više zaraditi oni koji ionako imaju...

DE
derin
19:31 29.10.2009.

Treniranje na malima.s oduzimanjem tri boda su pretjerali.

Avatar Mikro
Mikro
19:23 29.10.2009.

Osječanin sam i navijam za Osijek!Ali žao mi je Dinama da tako prolazi od svojih nazovi navijača.Možda je i tako bolje pa da se več nešto pokrene po tom pitanju.