parovi 1/16 finala kupa

Dinamo je igrao ozbiljno i bez problema protiv Orijenta, a utakmicu su odlučili u drugom dijelu

23.09.2021.
u 15:00
Bez obzira na promjene, ovo je bio prilično jak sastav protiv ambiciozne momčadi Orijenta 1919. I nisu bili ambiciozni bez pokrića, igrali su pred svojih oko 1500 navijača, među vodećim su momčadima druge lige i imali su se pravo nadati uspjehu
Pogledaj originalni članak

Dinamo je odradio svoj posao, kod jedne od vodećih momčadi druge lige, Orijenta 1919, slavio je u šesnaestini finala kupa s 4:1. Plavi su odigrali ozbiljnu utakmicu koja je bila mirnija u prvom dijelu, ali je u nastavku bilo puno zanimljivije, s puno više pogodaka, ali i dobrih prilika na obje strane. Plavi mogu biti zadovoljni prolaskom i uvjerljivom pobjedom, ali i Orijent jer je odigrao dobru, hrabru utakmicu na svojoj Krimeji.

Krznar dosta rotirao

Prema očekivanjima, trener Dinama Damir Krznar rotirao je momčad za ovaj kup susret pa su na Krimeji plavi igrali u sastavu: Livaković – Lauritsen, Dilaver, Franjić – Moharrami (od 46. Špikić), Ademi (od 58. Tolić), Bulat, Gojak (od 58. Baturina), Leovac (od 70. Andrić) – Čop (od 58. Menalo), Jurić. Bez obzira na promjene, ovo je bio prilično jak sastav protiv ambiciozne momčadi Orijenta 1919. I nisu bili ambiciozni bez pokrića, igrali su pred svojih oko 1500 navijača, među vodećim su momčadima druge lige i imali su se pravo nadati uspjehu iako je s druge strane bio Dinamo.

Momčadi iz vrha druge i prve lige dočekalo je u Rijeci lijepo vrijeme, dobar travnjak i jako dobra atmosfera, a gledali smo i solidan nogomet. Plavi su krenuli očekivano napadački, no pokušavao je prema naprijed nešto i Orijent. Dinamo je imao dobru priliku kada je Ademi ostao sam, ali je glavom sa šest, sedam metara pucao u domaćeg vratara, da bi Orijent odmah uzvratio i u 21. minuti imao priliku, no Fućak nije uspio svladati Livakovića.

22.09.2021., Rijeka - Sesnaestina finala Hrvatskog nogometnog kupa. Orijent 1919 - Dinamo. Stadion Krimeja. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Dinamo je poveo u 28. minuti, plavi su pritisnuli zadnju liniju Orijenta, Deni Jurić je odbio loptu koja je bila kod Tadejevića, došla je do osamljenog Čopa, a on je to mirno pospremio u mrežu. Do kraja prvog poluvremena nastavilo se u istom ritmu, ne previše visokom, ali solidnom. Plavi su uglavnom kontrolirali situaciju na travnjaku, imali su 72 posto posjeda lopte, tek pokoji put su dopustili domaćinima da se približe njihovu šesnaestercu, no nisu bili previše opasni prema naprijed – vidjeli smo tek pokoji pokušaj koji bi uglavnom završio izvan okvira vrata. Od devet udaraca plavih samo su tri išla u okvir, dva, ali dosta slabašna, u okvir su uputili igrači Orijenta. U svakom slučaju bilo je jasno da Dinamo nije ušao u ovaj susret s namjerom da se prošeće do osmine finala kupa, da je Krznar usadio svojim igračima misao da Orijent nije momčad koju se smije podcijeniti. Iako bi plavi sigurno bili sretniji da su na odmor otišli s uvjerljivijim vodstvom kako bi još mirnije mogli igrati u nastavku.

Deni Jurić zabio petom

No, mir su si plavi kupili već u prvoj minuti nastavka. Ademi je s lijeve strane gurnuo loptu Leovcu, koji je pogodio suprotni kut za 2:0 vodstvo zagrebačke momčadi. Za 3:0 vrlo je atraktivno pogodio Deni Jurić. Nakon udarca iz kuta vratar Orijenta obranio je udarac glavom, lopta se odbila do Denija Jurića, koji si ju je najprije spustio, a onda petom pogodio sami kut – novi igrač Dinama baš se razveselio svome prvom pogotku.

Još više su se veselili navijači Orijenta, nakon ubačaja Švrljuge u 62. minuti Fatić je glavom matirao Livakovića i smanjio na 3:1. Zaprijetio je potom Švrljuga, sjajno je opalio, lopta je išla pod prečku, ali uspio je to ‘izvaditi’ Livaković. Na drugoj strani nemoćan je u 69. minuti bio domaći vratar, Jurić je asistirao, a Menalo pogodio za 4:1. Do kraja su domaći opasno prijetili, pogodili vratnicu...

Parovi i rezultati utakmica 1/16 finala Hrvatskoga nogometnog kupa:

  • Nehaj – Gorica 3:7
  • Bednja Beletinec – Osijek 0:3
  • Pitomača – Rijeka 0:7
  • Dugopolje – Lokomotiva 8:9 (1:1) Mladost Ždralovi – Inter 3:1
  • Vuteks Sloga – Istra 1961 0:3 Primorac Biograd – Hajduk 1:2
  • Belišće – Vinogradar 4:0
  • Bijelo Brdo – Cibalia1:0
  • Bjelovar – Rudeš 1:5
  • Zagreb – Oriolik 0:1
  • Sesvete – Varaždin2:3
  • Orijent 1919 – Dinamo1:4
  • Rudar Labin – RNK Split 2:0
  • Međimurje – Šibenik 0:1
  • Karlovac – Slaven Belupo 0:2

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Ričard
Ričard
15:23 23.09.2021.

nigdi Micu nevidin