ZLATNI DEČKI U NK Dinamo oduševljeni su izgledom novoga dresa, koji se za sada drži u strogoj tajnosti

Dinamo odsad zlatni kao Juventus i Furija

02.06.2009.
u 19:37
Pogledaj originalni članak

Dinamova momčad od sljedeće sezone igrat će na gostovanjima u dosad neviđenim dresovima zlatne boje, poput Juventusa, Olympiquea Marseillea ili europskih prvaka Španjolaca. Dres je proizvela Diadora, a idejni začetnik ove promjene je Nikola Tomulić, voditelj prodaje u Pro Sportu, zastupniku talijanske kompanije u Zagrebu.

BBB tražili plavi dres u finalu Kupa


BBB su od početka bili žestoki protivnici narančastoga Dinamova dresa, to su i naglasili u jednome od svojih proglasa protiv aktualnoga klupskoga vodstva. Procurilo je čak da je uoči finala kupa s Hajdukom skupina najzagriženijih navijača od Mamića tražila da Dinamo na Poljudu igra u plavim dresovima, iako je bilo planirano da to bude oproštaj od narančaste boje. Mamić im je izašao ususret i dinamovci su “Sunce” podignuli u plavim dresovima. A posljednji put su u narančastima igrali u Šibeniku. (td)

U NK Dinamo oduševljeni su izgledom novoga dresa, koji se za sada drži u strogoj tajnosti. Kako saznajemo, on na sebi neće imati nikakvih ukrasa kao prethodni Dinamov dres. Išlo se na najjednostavniji jednobojni dizajn, ali ipak s jednom posebnošću.

Fair play vrpca
- Dres će sa strane imati tanku žutu liniju, koja će se pri povlačenju raširiti. Nazvali smo to fair play vrpca - pojašnjava Tomulić.

Dinamo je u prošlosti podosta eksperimentirao s bojom pričuvnoga dresa. Dugo godina bio je bijeli, potom u Umbrovoj eri srebrni, a Diadora je od 2007. uvela narančastu boju. Iako je bilo dosta otpora “naranči”, u Pro Sport kažu da je prodaja toga dresa nadmašila sva očekivanja. U njihovim prodavaonicama, u Bogovićevoj, Maksimirskoj i Dubravi, on se još može kupiti uz popust od čak 40 posto.

Osim Dinama, u Diadorinoj zlatnoj boji u sljedećoj sezoni igrat će još četiri europska kluba: belgijski Standard, nizozemski Twente, španjolska Osasuna i francuski Valenciennes.

Godišnje 2,4 mil. kuna
Diadora je specijalno za Dinamo proizvela i novu plavu garnituru za domaća natjecanja, te opet i tamnoplavu za Europu. I one su očišćene od suvišnih detalja, bit će jednobojne, s tek sitnim zlatnim dodacima. Novost je i da će Dinamov grb na dresu ponovno biti obrubljen zlatnom bojom, umjesto dosadašnje srebrne.

379


kuna stajat će novi Dinamov dres, a u Zagrebu će se pojaviti 15. srpnja, kada plavi počinju europski put.

Dinamo je šestogodišnji ugovor s Diadorom potpisao 2007. godine. Talijani godišnje isporučuju u Maksimir robu u vrijednosti 2,4 milijuna kuna.

Za sada Dinamu u Diadorinoj opremi ide sjajno, u Maksimir su stigle dvije dvostruke krune zaredom. U “zlatnoj eri” traži se i korak više, Liga prvaka ili barem prezimljavanje u Europi...

Pogledajte na vecernji.hr