Od Arsenala do Arsenala

Dinamo pobijedio u četiri od 13 ozbiljnih utakmica, izgubio dokapetana, najvećeg talenta, a Mamić završio u pritvoru

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dinamo
Foto: Reuters/PIXSELL
Dinamo - Arsenal, crveni karton za Girouda
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Dinamo - Arsenal
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Dinamo - Zagreb
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Olympiakos - Dinamo
23.11.2015.
u 22:58
Osim nesvakidašnjih slučejave, plave su zadesile i normalne nogometne tegobe, pa su ozlijeđeni bili Sigali, Antolić, Soudani, Hodžić, Pinto...
Pogledaj originalni članak

Dinamo će se u Londonu još jednom predstaviti na velikoj sceni. U prvom dvoboju ovogodišnje Lige prvaka Dinamo je sa 2:1 svladao Arsenal, tako upisao jednu od najvećih europskih pobjeda u novijoj povijesti. Bilo je to točno prije 68 dana, a od tada su se u modrom taboru događale svakakve stvari. Nažalost, uglavnom negativne, piše Goal.

1. Veliki pad forme
Dinamo je od prvog dvoboja s Arsenalom (15. rujna) do danas odigrao čak 13 utakmica. I tu statistika momčadi Zorana Mamića ne ide na ruku. Dinamo je u tom periodu upisao pet poraza (Olympiakos dvaput, Bayern, Rijeka i Split), dva remija (Hajduk i Inter) i tek šest pobjeda. No, među tih šest su i dvije "nebitne" protiv Oštrca i Mladosti iz Ždralova u ranoj fazi hrvatskog nogometnog kupa.

2. Slučaj Ademi
Samo desetak dana nakon velike pobjede nad Arsenalom u Maksimirsku 128 stigla je šokantna informacija, Arijan Ademi bio je pozitivan na doping testu! Ta je činjenica vidno potresla modre redove, Ademi je odmah i suspendiran, a Dinamo samim time postao oslabljen.

3. Slučaj Ćorić
Ako je "slučaj Ademi" šokirao modre redove, nadolazeći problemi s Antom Ćorićem svakako su upalili "crvenu lampicu" u Maksimirskoj 128. Ante Ćorić javnim je putem izrazio veliko nezadovoljstvo odnosom klupskih čelnika, te najavio odlazak iz Dinama.

4. Brojne ozljede
Dinamo je velikih problema u proteklih 68 dana imao i s raznim ozljedama. Već protiv Arsenala ozlijedio se Leonardo Sigali, a taj je hendikep bio veliki problem za zadnju liniju Dinama. Filip Benković nije se u međuvremenu uspio nametnuti kao pravo rješenje, Goncalo je zauzeo stopersku poziciju i - nekako odradio svoj zadatak.

5. Pritvor Zdravka Mamića
Dinamo je krajem prošloga tjedna ostao "obezglavljen", predstavnici PN USKOK ušli su u klupske prostorije, te počeli češljati modre urede. Najdeblji kraj izvukao je Zdravko Mamić koji je zajedno sa sinom Marijem, te Damirom Vrbanovićem završio u pritvoru. To je unijelo dodatni nemir u modre redove, mnogima se u klubu teško naviknuti na život bez glavnog šefa...

>> Opširnije o ovim točkama pročitajte ovdje

>> Mamić: Pošteno smo pobijedili Arsenal, a Wenger neka napiše pravilnik za Uefu

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

DI
dinamojavolim1
07:32 24.11.2015.

zaboravili ste napisat da uz sve ove lose rezultate dinamo je opet ispred hajduka...to dovoljno govori o hajduku,jad i bijeda...

PA
pajokola1
08:11 24.11.2015.

Kaže Pjaca igrat ćemo za Mamića i Ademija....a jesi našao uzore svaka ti čast!

Avatar rajetin
rajetin
01:55 24.11.2015.

Sad će modri zaigrati za Mamića i Ademija, iz ljubavi prema plavom dresu, o kojemu su od djetinjstva sanjali, u sastavu: Eduardo – Pinto, Sigali, Taravel, Musa – Machado, Rog, Antolić – Soudani, Pjaca, Fernandes.