Ususret derbiju

Dinamo pobjedom na Poljudu može do jackpota, a Hajduk je u 'Životu na vagi'

storyeditor/2022-07-07/livaja.jpg
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Marko Livaja utišao Maksimir rezultat je 1:1
17.10.2022.
u 10:41
Derbi je Hajduku 'život na vagi', dobit će odgovor nakon tog vaganja s Dinamom ostaje li u serijalu (borbi za naslov) ili može polako slagati strategiju za novu sezonu
Pogledaj originalni članak

Financijski gledano, Dinamo je već uzeo europski jackpot, oko 25 milijuna eura sjest će na račun plavih jer su prošli kvalifikacije Lige prvaka i ušli u skupinu, uzeli su i lovu za osvojene bodove u skupini, bit će tu i bonusa od marketinga. Poklonili su plavi neku 'šesticu' na lotu ostalim klubovima jer će omastiti brk od uspjeha Dinama. Sad, hoće li se omastiti nekom janjetinom na Klisu ili uložiti u plaću nekog igrača, njihova je stvar, oni poklonjenom konju ne moraju gledati u zube.

No, u 'zube' će se gledati Hajduku i Dinamu u petak navečer, tada je na rasporedu, od 18 sati, njihov derbi na Poljudu. Važan, kako za svakoga od običnih smrtnika koji se nadaju da će loto kuglice baš njima riješiti račune za plin, struju i grijanje, tako i plavima i bijelima jer će znati kamo 'gonjaju' do stanke za Svjetsko nogometno prvenstvo. Dinamo bi pobjedom otišao u nedostižno nebo za Hajduk kad bi slavio u Splitu. 

Vjerujte, nakon Hajduka Dinamo ima Milan u Zagrebu i preko njega možda može osigurati europsko proljeće, ali plavima je samo na pameti Hajduk, tu žele u zapećak poslati jednog konkurenta za naslov prvaka. Hajduk, pak, igra za goli život. Pobjeda nad Dinamom daje mu nadu da se može još boriti za naslov u dugom prvenstvu, ali poraz bi ih 'ubio'.

Zato će u petak od 18 sati Dinamo istrčati sa smiješkom jer i u slučaju poraza plavi su u komotnoj situaciji, a Hajduk u slučaju poraza može reći sretan put plavima prema naslovu i gledati kako na tablici stoji Osijek koji bi ih lako mogao prestići jer izgleda kao momčad, a Hajduk izgleda kao – Livaja, 'one man show'.

S obzirom na te pritiske s kojima se Hajduk ne zna nositi kao što to Dinamo zna, s obzirom na kvalitetu kadra pa i trenera, Hajduk se može nadati nekoj ludoj sreći, pogođenom jackpotu. Jer, to je nogomet i oni lošiji (Hajduk) mogu dobiti one kvalitetnije (Dinamo) u jednoj utakmici. 

Dinamo u petak može pobjedom do jackpota, pobjedom se onda šetati do kraja prvenstva uz tek pokoje osvrtanje što radi konkurencija. A Hajduk? Pobjedom drži nadu, remijem ili porazom ide u krizu u kojoj će im njihovi navijači gledati gdje se parkiraju, a igrači tražiti izlaz iz talačke krize. Zato je ovo utakmica Hajduku borba za preživljavanje, svojevrsni Surviror ili kako je rekao Livaja - naš finale. Zapravo je to Hajduku 'život na vagi', dobit će odgovor nakon tog vaganja ostaju li u serijalu (borbi za naslov) ili mogu polako slagati strategiju za novu sezonu.

>> Policija trpa u maricu navijače Hajduka

Standings provided by Sofascore

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

DU
Deleted user
13:54 17.10.2022.

Kakav je to konkurent za naslov ako već sada toliko zaostaje, uz to su mu sudci pokolonili dobar dio bodova.

IN
Ineboimorejeplavo
14:45 17.10.2022.

Postoji drugi scenario ukoliko Dinamo bude vodio recimo 2:0, a jos 10 minuta do kraja da se svira nepostojeci pensl za Dinamo kako bi kmecavci rekli da je Dinamo privilegiran a ne hajduk. Nikad ne vjeruj hajdukovcima, kako je Brkljača javno reka, tu sjede zvijeri.

IN
Ineboimorejeplavo
14:42 17.10.2022.

Dinamo pobjeđuje jer je puno bolji, sad sve ovisi o sucima kolko nepostojecih faulova ce suditi za hajduk, kolko masakr hajdukovih startova ce pustit bez opomene, kolko crvenih i penala se sprema protiv Dinama. Mislim da ćemo svjedočit sumraku suđenja u korist hajduka, i glasnim zahtjevima da se kustic razvlasti.