DANAS OKUPLJANJE

Dinamo prodaje igrača u Tursku, riješit će se njegove velike plaće

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Dinamo prodaje igrača u Tursku, riješit će se njegove velike plaće
05.01.2022.
u 10:28
Lijevi bek Moubandje ponovno odlazi u Tursku, sada u Göztepe, u predzadnji klub turske Superlige. Dinamo se tako barem oslobodio njegove velike plaće. Ugovor na ljeto istječe i Leovcu pa će bi i on mogao otići već sada.
Pogledaj originalni članak

Dinamov trener Željko Kopić danas će postrojiti svoju “vojsku” i krenuti u pripreme za nastavak sezone u kojoj je cilj jasan, osvajanje naslova prvaka. Imaju plavi još i izazov u Europskoj ligi, s favoriziranom Rakitićevom Sevillom borit će se za osminu finala, a ne svojom voljom, oslobodili su se kupa jer su ispali od Rijeke u četvrtfinalu.

’Kapitalci’ zasad na okupu

Kopić će objaviti s kojim kadrom računa, a može se očekivati da će u ovom prijelaznom roku biti i odlazaka, barem na posudbe onih igrača za koje se procijeni da neće imati veliku minutažu. Trajno bi iz Maksimira trebao otići Francois Moubandje, bivši švicarski reprezentativac koji se nije naigrao u Dinamu. Došao je prije dvije godine iz francuskog Toulousea, u kojem je puno igrao. Kao igrač Dinama jedan je period proveo u turskom Alanyasporu i tamo je dobro igrao pa se očekivalo da će tako nastaviti i po povratku u Maksimir. No ništa od toga i sad ovaj lijevi bek ponovno odlazi u Tursku, sada u Göztepe, u predzadnji klub turske Superlige. Dinamo se tako barem oslobodio njegove velike plaće. Ugovor na ljeto istječe i Leovcu pa će bi i on mogao otići već sada.

Zasad nema najava odlazaka “kapitalaca”, bogatih ponuda za ključne igrače Dinama (Ivanušec, Livaković, Petković, Oršić...), što ne znači da ih neće biti. Pogotovu realizira li se dolazak Martina Ojede, skupog Argentinca s kojim je sve dogovoreno, ali, kako nam kažu u Dinamu, još njegov klub Godoy Cruz nije potpisao. U slučaju dolaska plavi će ove zime potrošiti oko sedam milijuna eura pa ne treba iznenaditi ako neku od bogatih ponuda za nekog svog prvotimca plavi prihvate i “osvježe” blagajnu.

I Mikić s drugom momčadi

Dinamo je osvježio svoj stručni kadar, kako se i najavljivalo, Tomislav Butina postao je direktor nogometne škole, a Damir Krznar trener druge momčadi. Uz Krznara će ponovno biti kao pomoćnik Mihael Mikić. Željko Kopić u pripreme će krenuti i s novim stručnim stožerom, u njemu će uz dosadašnjeg Alena Peternaca biti bivši izbornik mladih reprezentacija Dario Bašić te Sandro Perković koji je dosad radio na Cipru.

Prva momčad od danas do 10. siječnja radit će u Zagrebu, a onda se seli u Rovinj, gdje će odigrati tri utakmice (Olimpija, Koper i Domžale) do povratka u Zagreb 21. siječnja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.