Slovenci vole Ćiru i Cicu

Dinamovci se oporavljaju u bačvama s ledom i nema više druženja kao nekad

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Dinamo
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Dinamo - Mura
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Dinamo
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Dinamo
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Dinamo - Mura
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Dinamo - Mura
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Dinamo - Mura
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
Dinamo - Mura
04.07.2017.
u 11:00
Sve utakmice plavih zatvorene su za javnost zbog neugodnih iskustava s navijačima. Čak i novinari moraju imati akreditaciju
Pogledaj originalni članak

Stalna baza Dinama kad su na rasporedu ljetnje pripreme postale su Moravske Toplice. Dovoljno je razloga zbog kojih plavi dolaze upravo ovamo. Naime, imaju sve, hotel s pet zvjezdica, hranu po svom izboru, odličan teren u Murskoj Soboti i sigurnost.

Naime, nekoć su se plavi u ljetnim mjesecima pripremali u Austriji, Švicarskoj, ali malo je zemalja koje su spremne primiti zagrebačku momčad. Ne zato što ne vole Dinamo ili je njihov novac prljav, već zato što ne žele organizirati utakmice zbog potencijalnih problema s navijačima.

Slovenci vole Ćiru i Cicu

U Murskoj Soboti dinamovci na stadionu Fazanerija imaju mir i sigurnost. I dobro su došli, ovdje vole naše igrače, uostalom, dubok trag ostavili su ovdje kao treneri Ćiro Blažević i Cico Kranjčar.

Fazanerija plavima daje mir da odigraju planirane utakmice. Doduše, sve su zatvorene za javnost, samo ljudi iz Dinama i suparničkog kluba te novinari mogu biti na tribini. Bez najave i akreditacije ni novinari ne mogu ući, kao da se radi o utakmici prvenstva ili Lige prvaka. Tako da oni koji baš žele gledati Dinamo mogu to iz jednog kuta izvan stadiona, tamo i dođe pokoji navijač plavih, izrecitira svoje uobičajene slogane, ali sve prolazi u najboljem redu.

Plavi žive na relaciji Moravske Toplice – Murska Sobota, a dvaput dnevno autobusom izgube nekoliko minuta na prijevoz do stadiona.

No, dojam je da im ta monotonija nije dosadila, već su prošli više od pola priprema, a nema nervoze među njima. Petev je ujutro uglavnom prakticirao teže treninge, fizički zahtjevnije kojima podiže kondiciju igračima, iako je u posljednje vrijeme i na tim treninzima igračima sve više lopta u nogama.

A poslijepodne se radi na igri. Bilo jutro ili poslijepodne, zabušavanja nema. Uostalom, često se vidi da Petev sa suradnicima uz travnjak gleda u računalo. Jer, tu stižu svi podaci o radu svakog igrača. Nekoć je igrač mogao malo spustiti ručnu, sakriti se u grupi, malo predahnuti, ali sad toga više nema, elektronika s njihovih prsa sve šalje u računalo i treneri uvijek sve vide.

– Već nekoliko sezona nema švercanja, treneri vide ako nisi dobro radio i onda radiš ponovo, zato je bolje odmah sve raditi kako treba da ne bi morao raditi dvaput – rekla nam je nekolicina igrača.

Nakon napornih treninga igrači uđu u bačve pune ledene vode, ogromne količine leda troše se ne bi li se mišići dinamovaca što prije regenerirali.

I nakon dva takva treninga tijekom dana, igrače baš i nećete vidjeti u hotelu. Samo kada idu na objed. Jedina zabava im je nakon večere malo prošetati, pokoji sjedne na kavu u obližnju pizzeriju, ali uglavnom svi su jako rano u svojim sobama. I u tome je elektronika odnijela neke čari, nema više puno druženja kao nekoć kad smo znali s igračima sjediti, razglabati o nogometu, životu, zajednički kratiti vrijeme. Prošla su ta vremena, davno su bile devedesete kad je tome bilo tako. Danas su igrači u sobama, na vezi sa svojim obiteljima. Ili spavaju.

Već za 11 dana igraju u HNL-u

To im je zapravo omiljena zabava, pogotovo kad imaju dva treninga, tada zaspu i poslije ručka, a navečer im kapci ionako brzo padnu.

Čak i kad igraju utakmicu kao što su igrali protiv Mure (4:0 pobjeda Dinama) i kao što igraju danas u 18 sati protiv novog ruskog prvoligaša Tosna (Ante Vukušić je u tom klubu, ali zbog operacije ne igra, te Artem Milevski, nekadašnji napadač Hajduka), imaju trening i ujutro.

Doduše, nešto lakši, traje malo više od sat vremena i ne radi se na stjecanju fizičke snage, već uglavnom vježba s loptom. Ali se radi, da se slučajno ne bi opustili. No, izdržat će, jer vikend i povratak u Zagreb sve su bliži. A onda, već 15. srpnja dinamovci igraju prvu utakmicu nove sezone HNL-a, na stadionu “Aldo Drosina” s Istrom 1961.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
09:13 05.07.2017.

Zdravko Mamić za predsjednika kluba, Zoran Mamić za trenera, a Ivajlo doviđenja sretan put e da i Zoki si sam bira igrače koja će mu biti pojačanja !!!!!!!!!!