Iskoristio priliku

Dinamova politika: Sportingova prevara igra, a talentirani Pjaca na tribini

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Dinamova politika: Sportingova prevara igra, a talentirani Pjaca na tribini
01.12.2014.
u 09:20
"Marko Pjaca je mlad, talentiran i dobar igrač koji mora promijeniti svoje radne navike i biti u službi momčadi. S njime smo razgovarali, analizirali brojna videa, crtali mu neke stvari"
Pogledaj originalni članak

Dinamo je konačno pobijedio. Eto, i to je postala vijest što se tiče hrvatskog nogometa. Igrači Zorana Mamića tako su koncem studenoga prekinuli crni rezultatski niz koji je redove hrvatskog prvaka tresao gotovo mjesec dana. Još od uvjerljive prvenstvene pobjede (5:0) nad Osijekom 26. listopada, piše Goal.

Zoran Mamić u Puli je prilično izmiješao karte, te bitno promijenio izgled svoje momčadi. A pravu je prigodu, tijekom svih 90 minuta, napokon dobio Marko Pjaca. Mladi i talentirani krilni igrač, potencijalni reprezentativac, ali i domaći dečko (rođeni Zagrepčanin) koji je ove jeseni (pre)često bio van momčadi, u sjeni neuvjerljivog Wilsona. Portugalske prevare za koju navijači Dinama vjeruju kako je već na putu prema Plesu. Sve ostalo bi bilo tragikomično i sasvim suludo...

Marko Pjaca ovoga je ljeta Lokomotivu zamijenio Maksimirom, te je u uvodu sezone bio prilično važan kotačić modre momčadi. Već prošle sezone pokazao se kao jedan od vrijednih dragulja hrvatskog nogometa, no čini se kako ove jeseni njegov razvoj ne ide po planu. Istina, Pjaca je dohvatio i reprezentaciju, za kockaste je nastupio (i pogodio gredu) još u rujnu u prijateljskom ogledu protiv Cipra. A nakon toga potpuno nestao...

"Marko Pjaca je mlad, talentiran i dobar igrač koji mora promijeniti svoje radne navike i biti u službi momčadi. S njime smo razgovarali, analizirali brojna videa, crtali mu neke stvari. Kada prihvati te zahtjeve bit će važan kotačić naše momčadi" kazao je samo dan prije jučerašnje utakmice trener Dinama Zoran Mamić.

Zanimljivo, Pjaca je s reprezentativne liste izgubio i mjesto na klupi Dinama, u ogledima protiv Hajduka (neodigrani derbi) i Astre, veliki talent hrvatskog nogometa bio je na - tribinama.

Cijeli članak i statistike igrača pogledajte OVDJE!

>>Dinamo se poigrao s Istrom i prekinuo post - slavili su sa 4:0

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

VK
vječni krojf
11:39 01.12.2014.

Ne shvacam te ocjene Dinamovih prinova.Normalno je da se momcad sa toliko prinova ne moze uigrati u par mjeseci,to traje,pogotovu prilagodba na skromne i nepostene uvjete u Hrvatskoj.Igraci koji dolaze iz klubova koji su imali pune stadione a kod nas kao na pogrebu.Stadioni neuobicajeni za prvoligaski nogomet,bolesno okruzenje medija i sve ostalo jako utjece na psihu stranih igraca.Drugo,ni jednom igracu ne pise na celu kako ce se prilagoditi sredini,momcadi.Trece to su jeftini igraci koji donose i neki rizik,jer veliki klubovi ulaze milione u igrace i cesto pogrese,igrac se jednostavno izgubi.Nasi igraci su zivi primjer kad odlaze van.

LI
Lisabon
12:00 01.12.2014.

Ovaj clanak je vrlo interesantan za komentiranje.Pjaca je nedvojbeno veliki talenat i mozebitno veliko nogometno ime u buducnosti.E sad postavimo stvari na svoje mjesto.Dinamo bi bezuvjetno trebao forsirati Pjacu bez obzira na njegove igre i doprinos rezultatima i kvalitetnijoj igri momcadi.Onda bi ga trebalo sukladno igrama pozvati u reprezentaciju i onda bi novinar (ukoliko bi on igrao kao sada)poceli pricu da igra jer ga gura Mamic.Onda bi ga Dinamo morao prodati i ukoliko bi se dinamo borio da ne ode,onda bi novinari pisali da je on u Mamicevim raljama i da ga se mora pustiti da vani napreduje jer kao u dinamu ga nema tko trenirati.Dok bi to trajalo on bi igrao u dinamu (ukoliko mu Pakasin nije menadjer)i to uglavnom lose i dinamo bi gubio a novinari se nasladjivali.Kad bi otisao u inozemstvo odmah bi pocela druga prica i nitko nebi prigovarao sta ga se zove u rprezentaciju.Uglanom Dinamo bi opet trebao instalirati novog klinca ,talenta,koji ce ponoviti ovu prethodnu,vec puno puta vidjenu ,pricu.Sukus svega je da bi dinamo trebao biti poligon za prodaju mladih igraca a novinari bi to naravno izvrjedjali jer kriv je Mamic.E sad kad je u pitanju stranac (u ovoj prici Wilson) onda on kao koci razvoj domacih igraca koji se poslije 2-3 utakmice trebaju prodati (a ne kako kazu novinari ,prepustati uzasima Z.Mamica).Razlika je ta da je Wilson (ili bilo koji stranac) dosao tu odraditi ugovor i igrati a ne vjezbati se za drugi bogatiji klub.Naravno postoji i treci dio price a to je dali Dinamo dobro bira strance,ali to nije tema ovog clanka.Na kraju zakljucak :Nikako nije dobro i nikad netreba dozvoliti da je u Dinamu dobro jer treba sve poduzeti da se otjera Mamic (tako naravno rezoniraju novinari .cast iznimkama).I po svemu tome nista i nikad u Dinamu nije dobro.

ST
stefj
10:34 01.12.2014.

Pjaca je vjerojatno budućnost, ali se vrlo često izgubi u igri i nestane. Također, pokazao je vrlo malo u Europskim susretima, makar je u početku imao prednost pred Wilsonom... Wilson nije loš, ali očito ima velikih problema s realizacijom. Dobro se kreće i sudjeluje u igri, ali jednostavno ne može pogoditi gol. Radi toga će vjerojatno ispasti iz ekipe na zimu, sumnjam da će se otkupljivati njegov ugovor...