Juniorski LP

Dinamova se obrana raspala u tri minute, nade plavih izgubile

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Dinamo - Atalanta
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Dinamo - Atalanta
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Dinamo - Atalanta
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Dinamo - Atalanta
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Dinamo juniori
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Dinamo juniori
Foto: Matija Habljak/Pixsell
Dinamovi juniori
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Dinamo juniori
Autori Drago Hudika, Hina
26.11.2019.
u 14:53
Domaća je momčad pobijedila s 2:0 golovima Cortinovisa (58) i Gyabuae (61)
Pogledaj originalni članak

Mlada momčad Dinama propustila je prvu priliku osigurati europsko proljeće nakon što je u susretu 5. kola C skupine juniorske Lige prvaka u Bergamu izgubila od Atalante sa 0-2.

Dinamu je pobjeda osiguravala prvo mjesto u skupini i izravan plasman u osminu finala, dok bi se s jednim bodom približili osvajanju barem drugog mjesta koje vodi u play-off.

>> Pogledajte što su Nenad Bjelica i Bruno Petković izjavili uoči dvoboja protiv Atalante

Nažalost, momčad Igora Jovičeviča je odigrala slabo i Atalanta je stigla do pobjede.

Domaćin je poveo u 58. minuti preko Alessandra Cortinovisa, a samo tri minute kasnije Emmanuel Gyabuaa je zabio za 2-0. 

Najbolju priliku Dinamo je imao u 36. minuti kada je Marin propustio dva zicera za vodstvo, oba puta njegove je udarce obranio Ludovico Gelmi.

Atalanta je pobjedom preuzela prvo mjesto u skupini sa 10 bodova, Dinamo je ostao na osam bodova, a zatim slijede Manchester City sa četiri i Šahtar s dva boda, ali i utakmicom manje.

U posljednjem kolu Dinamo će 11. prosinca ugostiti Manchester City, dok se u drugom susretu sastaju Šahtar i Atalanta, a Talijanima za potvrdu prvog mjesta treba bod.

>> Pogledajte što je bivši Dinamov vratar Ivan Kelava rekao uoči dvoboja u Milanu

Juniori Dinama ove sezone igraju u “Champions League Path” dijelu ždrijeba, a protivnici su im kao i seniorskom sastavu, Manchester City, Atalanta i Šahtar.

Pobjednik skupine izborit će direktan plasman u osminu finala, dok drugoplasirana momčad ide u play-off rundu gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba.

Mlada momčad Dinama je prošle sezone dogurala do četvrtfinala Lige prvaka izgubivši od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Londonski sastav je kasnije u finalu izgubio od Porta.

Večeras će se za europsko proljeće boriti i seniorski sastavi Atalante i Dinama na milanskom San Siru. Talijanima igra samo pobjeda, dok Dinamu bod ili pobjeda osiguravaju treće mjesto i Europsku ligu, te ostavljaju u igri za osminu finala Lige prvaka.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
modovisisajteMaraschino
14:57 26.11.2019.

a nade u naše novinarstvo su se odavno raspale