OPET MUČENJE Susret za Zadrom izgledao je kao repriza prethodnih prvenstvenih susreta, modri su se mučili do prvog pogotka

Dinamu opet zvižduci za blijedu igru

22.04.2009.
u 22:17
Pogledaj originalni članak

Dinamovi nogometaši ispraćeni su u poluvremenu koncertom zvižduka s pustih maksimirskih tribina. Publika je opet Jurčićevom nogometu pokazala palac dolje, iako to nije bilo najlošije Dinamovo poluvrijeme ove sezone.

Bez rješenja
Pokazalo se, međutim, po tko zna koji put da kad se protivnik organizirano i disciplinirano brani, modri napad nema rješenja. Ako je najopasniji Dinamov igrač Tomečak, jedini kojemu publika plješće, onda je problem ozbiljan. U prvih 45 minuta Mandžukića i Slepičke opet nije bilo nigdje, a mučio se i čovjek koji bi ih trebao razigrati, Sammir. Ipak, i takav nerazigrani Dinamo napravio je nekoliko šansi, više po inerciji i slučajno, nego organiziracijom. Tomečak je u 15. minuti, uz pomoć odbijanac zadarskog igrača, fino pogodio pod gredu, ali vratar Vuković bio je budan. Zadarska jedinica fino je reagirala i kod pokušaja Slepičke u 26. i Hrgovića u 42. minuti, dok su Mandžukićeve škariće u 22. minuti bile bezopasne. Jurčić još nije riješio ni tko je čovjek za slobodne udarce. U prvih 45 minuta čak su trojica igrača modrih, Sammir, Hrgović i Lovren, pokušavala sa 20- tak metara i svaki put pogađali zid.

Rizik se isplatio
Da imaju majstora slobodnjaka kao što je Tomislav Pavličić, modri bi u prvom dijelu imali opipljivu prednost. Jedina zadarska prijetnja u prvom dijelu bio je projektil Čurjurića pokraj vratnice. Jurčić je u nastavak krenuo u formaciji 3-4-3 (prvi put je zamijenio Roberta Kovača) i rizik mu se isplatio u 57. minuti. Zadarski branič Jozinović neoprezno je spustio loptu na noge Bišćanu i kapetan je pogodio za 1:0. Ovo je prvi ovosezonski Bišćanov pogodak u Prvoj HNL. Dinamo je ostao lider Prve HNL, a i za pohvalu je i podatak da modri ovoga proljeća nisu primili pogodak u Maksimiru. Ovo im je bila peta utakmica.

Modri su u nastavku opet blijedo prijetili preko Ilije Sivonjića udarcima iz daljine, no zadarski vratar Vuković u nekoliko je navrata bio siguran. Blijede prijetnja Zadrana desetak minuta prije kraja u nekoliko je navrata zaustavio Igor Bišćan. Zadrani su posljednjih desetak minuta zaigrali otvorenije, no ni taj Zebićev eksperiment nije urodio plodom.

Izglednu prigodu stvorio je Mario Mandžukić koji se oslobodio Puljića i Skočibušića i odlično ubacio na pet metara, no na loptu je zakasnio Ilija Sivonjić. Malo je dojamMandžukić popravio nakon Tomečakova ubačaja u 90. minuti. Dinamov napadač glavom je pogodio za 2:0.

Pogledajte na vecernji.hr