POGLED - Karlo Ledinski

Profit i legionari Mamićima su ispred domaćeg talenta!

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Ante Ćorić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Ante Ćorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Ante Ćorić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Ante Ćorić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Ante Ćorić
07.11.2015.
u 20:12
Statistika otkriva da je ove sezone za Dinamo Ćorić odigrao svega 812 od 2250 minuta, dobio svega 36 posto minutaže. S time da je u LP-u dobio mrvice, 19 minuta.
Pogledaj originalni članak

Kada je Ante Ćorić u travnju potpisao s Dinamom do 2020. godine, Zoran Mamić je izjavio: "Ćorić je u svojim godinama talentiraniji nego što su to bili Modrić i Kovačić, postat će svjetska klasa". Ali početkom ove sezone tu "svjetsku klasu" počinje se marginalizirati.

Statistika otkriva da je ove sezone za Dinamo Ćorić odigrao svega 812 od 2250 minuta, dobio svega 36 posto minutaže. S time da je u LP-u dobio mrvice, 19 minuta. Istodobno su prednost dobivali igrači poput Paula Machada, legionara koji je dosad najveći trag ostavio pokazivanjem srednjeg prsta publici.

A taj Machado prevagu ne donosi čak ni u utakmicama Prve HNL. Naime, ove je sezone odigrao 11 prvenstvenih utakmica, a plavi su pobijedili u samo četiri! Ali tog legionara Portugalca koji je sebe stavio ispred Dinamovih navijača gura se ispred dečka koji na svom balkonu ima veliki Dinamov grb, koji u sobi ima veliku Dinamovu zastavu.

A sve dok je tako, Dinamo ne može opet postati narodni klub.

Sve dok je Machado ispred Ćorića, Dinamo će biti klub interesa i profita jedne obitelji.

Neki pak tvrde da je najveći Ćorićev "grijeh" što nije potpisao za pravu agenciju, već pregovara s agencijom Doyen, koja zastupa zvijezde Neymara, Bolta, Đokovića.

Tko je u ovom sukobu u pravu, Mamići ili Ćorić? Nećemo presuditi, ali znakovito je da je sukoba Mamića i mladih domaćih igrača sve više. Počevši od Nike Kranjčara u prošlosti, pa do Kramarića, Murića, Ćorića u novije vrijeme.

Najbolje su prolazili oni koji su šutjeli i radili po Mamićevim instrukcijama, poput svojedobno Luke Modrića. No, taj odnos Mamića i Modrića sada propitkuje USKOK.

Ćorić i njegov otac pak odabrali su drukčiji, puno teži put.

>>Ćorić: Mamić je napravio priču za javnost, ali poduzet ću sve da odem iz Dinama!

>>Najavom kaznice Ćoriću Mamić griješi, zaslužuje veliku kaznu!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 33

BO
bosančeros
20:33 07.11.2015.

biće šora u redakciji Večernjeg. Ledinski protiv Jurišića mamićevca hahaha

Avatar wakanda
wakanda
23:37 07.11.2015.

Kad se govori nešto protiv mamića svi se dignu na noge. Sad vam je i machado dobar igrač koji pokazuje srednji prst prema publici, a igra s pol gasa i zarađuje previše. Dinamo dok je god ova mafija na čelu neće bit klub kojim se možemo ponosit, gdje će igrati većina domaćih igrača iz omladinskog pogona, uz nekoliko kvalitetnih stranaca.

RO
Robinhood3
22:13 07.11.2015.

Samo naprijed Ante. Nemoj dozvoliti da ti Mafija sudbinu kroji....