''mogu dobiti i čilića'

Đoković: Splitski pljesak puno mi je značio

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
Đoković: Splitski pljesak puno mi je značio
09.07.2010.
u 18:34
- Na kraju sam dobio aplauz i to mi u ovim okolnostima puno znači - kaže Novak.
Pogledaj originalni članak

Novak Đoković je pobjedom nad Ivanom Ljubičićem otvorio Davis kup dvoboj Hrvatske i Srbije.

- Kad povedete s 1:0 onda nema tajni, skinuli smo teret. Po meni presudio je prvi set, odnosno završnica kada sam imao krizni period, slabo sam servirao. Imao sam više sreće od Ljubičića, to je presudilo, a mene psihički rasteretilo. Da je on dobio prvi set slika bi vjerojatno bila drugačija. Ljubičić je dobro servirao, ali imao je i svoje padove. Zadovoljan sam, moram biti zadovoljan, jer sam pobjedio jednog od najboljih Davis kup igrača na njegovom terenu - rekao je Đoković.

Ozračje na tribinama Đokovića se nije posebno dojmilo.

- Znao sam da moram biti priseban, koncentriran na meč, nisam smio dozvoliti da na mene utječu stvari van terena. Mi smo na terenu bili korektni, hrvatska strana bila je fer tijekom meča, i mi smo iste stvari uradili. A na neke stvari se ne može utjecati, to je dio života. Ne mogu reći da sam razočaran publikom, kasnije su se strasti smirile. Na kraju sam dobio aplauz i to mi u ovim okolnostima puno znači - kaže Novak, koji je još jednom ponovio da nikada nije govorio da ne želi igrati u Splitu.

Nije bilo srpskih navijača. A najavljivalo ih se tisuću.

- Teško je bilo očekivati veliku podršku naših navijača u Splitu. Oni nama najbliži, obitelj, prijatelji, bili su ovdje - kazao je Đoković.

O nedjeljnom dvoboju sa Čilićem govorio je vrlo jasno.

- Svjestan sam svojih kvaliteta, mogu pobjediti bilo koga na bilo kojem terenu - rekao je Đoković.

Zanimalo nas je da li se čuo s Nikolom Pilićem.

- Ne, nismo se čuli ovih dana. On je u stalnom kontaktu s izbornikom. Po mom mišljenju napravio je dobro što nije došao u Split. Ovo je njegov grad, s Hrvatskoj je prije nekoliko godina osvojio Davis kup, meni je normalno što nije došao - zaključio je Đoković.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IV
ivoandric
19:48 09.07.2010.

- Svjestan sam svojih kvaliteta, mogu pobjediti bilo koga na bilo kojem terenu - rekao je Đoković. MAJSTORE Ali publika c,c,c,c

OB
-obrisani-
19:59 09.07.2010.

Na kraju cemo pljeskati, samo ne tebi! Mlako se navijalo u Splitu! Zasto! Bravo Marine (3:0) bio si super! A izmedju poena se moze i treba bolje navijati, skandirati, pjevati i td.!!!

MA
MarijaSrbija
21:49 09.07.2010.

SRBIJA SRBIJA SRBIJA ... Kroati da li vam šta znače imena NOVAK ĐOKOVIĆ i DUŠAN KECMAN? :))))))