SJAJNA VIJEST

Dogovor je postignut, Ivan Rakitić od sljedeće sezone u Barceloni!

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Dogovor je postignut, Ivan Rakitić od sljedeće sezone u Barceloni!
09.06.2014.
u 22:33
Riječ je o nešto manje od dvadeset milijuna eura, ali detalji još uvijek nisu poznati.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić postao je novi nogometaš Barcelone! Dogovor je kompletiran, barem tako tvrde Mundo Deportivo i Sport, mediji bliski katalonskom nogometnom velikanu.

Rakitić nije osobno sudjelovao u finaliziranju transfera, ali u Sevillu su došli Barcelonin sportski direktor Andoni Zubizarreta i financijski direktor Javier Faus, koji su se sastali s predsjednikom kluba iz Andaluzije Joseom Castrom i sportskim direktorom Ramonom Rodriguezom 'Monchijem' te završili posao na kojem se radi posljednjih mjeseci.

Riječ je o nešto manje od dvadeset milijuna eura, ali detalji još uvijek nisu poznati. Zna se tek da je Sevilla tražila dvadeset, Barcelona nije bila spremna ponuditi više od 18 milijuna i veznjaka Denisa Suareza. Isprva Sevilla nije pristajala na takav dogovor, ali našli su se "na pola puta" i završili priču.

Sad još slijedi liječnički pregled u kampu hrvatske nogometne reprezentacije i to je onda to, Ivan Rakitić će u nadolazećoj sezoni nositi dres Barcelone! Ne zaslužuje ništa manje, u prošloj sezoni bio je ponajbolji i najefikasiji veznjak lige s 12 pogodaka i deset asistencija u 29 nastupa. Zabijao je Atleticu, Barceloni i Realu, a uz sve je proglašen i najboljim igračem finala Europske lige, koju je Sevilla osvojila protiv Benfice nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Bit će predivno gledati El Clasico jer s jedne strane stajat će Luka Modrić u dresu Reala, a na drugoj strani Ivan Rakitić u dresu Barcelone. Tko će bolje upošljavati zvijezde Ronalda i Messija, vidjet ćemo, ali prema analizama stručnjaka, upravo bi Rakitić trebao biti ono što Fabregas nije mogao biti - osoba koja dubinskim loptama zna pogoditi Neymara i Messija "u trepavicu".

>> Ivan Rakitić odabrao Barcelonu, potpisao do 2019. godine!?

>> Ivan Rakitić će za godinu dana biti vođa Barcelone

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar hrvatsko_kraljevstvo925
hrvatsko_kraljevstvo925
22:41 09.06.2014.

Rijetki se mogu povaliti da imaju igrače u 2 TOP Kluba Realu i Barceloni

DU
Deleted user
08:41 10.06.2014.

Ja ovo ne vjerujem dok ne vidim. Izgleda predobro da bi bilo istinito. Zalijepit ću se za televizor slijedeće sezone :-)

LI
ličkimerkel
09:29 10.06.2014.

Sad neću moći mrziti barcelonu kao prije :D.Htio sam ga vidjeti ili u atleticu ili realu,ali izgleda da po pisanjima španjolskih medija dobijamo još jednog hrvata u real madridu,marija mandžukića.Vijest nebi tako lako odbacio jer real prodaje moratu i treba im zamjena za benzemu koji ponekad zna igrati kriminalno.Mario je relativno jeftin,ne izigrava zvijezdu,vrijedan radnik sa mudima do poda i ne sumnjam da bi se prihvatio izazova igrati za najveći klub na svijetu.