ANDREJ KRAMARIĆ:

Dogovorili smo da ja izvodim 
11-erac, ali došlo je do zbrke...

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Dogovorili smo da ja izvodim 
11-erac, ali došlo je do zbrke...
10.12.2013.
u 10:30
Zbog te zbrke nisam bio dovoljno koncentriran. Je li Krstanović htio izvesti? Ma, hajde da ne govorimo o tome...
Pogledaj originalni članak

Dinamovo dijete, Andrej Kramarić (22), u majici Rijeke zabio je svoj prvi hat-trick u prvoj ligi. A mogao je zabiti i četvrti gol, no njegov je udarac s 11 metara Ježina obranio.

– Šteta, nisam baš bio najbolje koncentriran, pa nisam ni tukao onako kako sam trebao. No, bilo je to kod 2:2, da sam zabio s bijele točke, tko zna bih li onda poslije zatresao mrežu – kaže Kramarić.

Brzo sam se snašao

Obično Krstanović izvodi jedanaesterce, tako je barem bilo u Dinamu. Kako to da ste vi uzeli loptu, možda zato što je na Krstanoviću bio prekršaj za penal?

– Prije utakmice bilo je dogovoreno da ja izvodim 11-erac. No, nakon što je sudac dosudio najstrožu kaznu, došlo je do neke zbrke i na kraju nisam bio dovoljno koncentriran pa nisam zabio gol!

Do kakve je to zbrke došlo? Je li Krstanović želio izvesti taj 11-erac?

– Maaaa.... Hajde da sad ne pričamo previše o tome. Bilo pa prošlo, iako baš i nije najbolje prošlo – ne želi Andrej previše pričati o tom prijeporu s Krstanovićem.

Od dolaska u Rijeku, Kramarić je zabio ukupno 15 golova. Osam u kupu, šest u prvenstvu i jedan u Europskoj ligi.

Dobra suradnja s Benkom

– Zadovoljan sam, iako se uz malo sreće još koja lopta mogla naći u mreži. Ali, i ovako je dobro, brzo sam se snašao, pohvatao sam konce, baš mi odgovara na Kantridi. I moram svima u klubu, kao i navijačima, zahvaliti što su me primili na ovakav način, od prvoga dana imam potporu sa svih strana. Nadam se da su zadovoljni mojim igrama i golovima, vjerujem da ću tako i nastaviti, da ćemo se još zajedno veseliti.

Kako se u igri slažete s Benkom, koji je ove sezone prvo ime riječkoga napada?

– Dobro se slažemo, sve je u redu. Mora biti u redu...

Iako je Rijeka pri vrhu, još uvijek nije pobijedila u “velikoj” utakmici, još niste slavili ni protiv Dinama, ni protiv Hajduka, ni protiv Lokomotive ili Splita! U sedam utakmica, pet ste puta remizirali (dva puta po 1:1 s Hajdukom te s Lokomotivom i Splitom također 1:1, a s Dinamom 0:0), dok ste u dva navrata bili poraženi u gostima 0:1 (Dinamo i Split)...

– Da, često se to provlači po medijima. Tu smo malo zakazali, ali nepisano je pravilo da se prvenstvo dobiva na manjim utakmicama. No, možda ćemo već u nedjelju u Splitu prekinuti tu negativnu tradiciju, bilo bi i vrijeme. Nadam se otvorenoj igri i našoj pobjedi.

Jeste li već zabili gol Hajduku na Poljudu?

– Jesam, u majici Lokomotive, pobijedili smo 1:0. Eh, bilo bi lijepo kad bih zabio i u nedjelju.

Jeste li još ljutiti na Dinamo zbog naglog razlaza?

– Ne, nisam. Jednostavno nemam vremena za ljutnju. Situacija me natjerala da prijeđem preko toga, tako da sam sva loša sjećanja izbrisao. Mirno spavam, ne opterećujem se Dinamom i maksimalno sam posvećen Rijeci. Želim biti još bolji, želim zabijati golove...

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr