Pobjeda 6:3, 6:3

Đoković pomeo Nadala i četvrti put osvojio turnir u Miamiju

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Rafael Nadal vs Novak Đoković
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Rafael Nadal vs Novak Đoković
30.03.2014.
u 22:26
Srpski tenisač tako je osvojio svoj 43. turnir u karijeri te smanjio zaostatak na ljestvici za Nadalom na 1920 bodova
Pogledaj originalni članak

Novak Đoković osvojio je ATP turnir u Miamiju. U finalu je pobijedio Španjolca Rafaela Nadala sa 6:3, 6:3.

Nadal je dobro otvorio meč, već u prvom gemu stvorio je pritisak Đokoviću i imao break loptu, ali ju nije iskoristio, no to je bilo sve od Španjolca večeras. Od tog trenutka dominirao je Đoković, kojem su tri breaka bila dovoljna za pobjedu. U prvom setu ga je napravio pri vodstvu 3:2, a u drugom setu u prvom i posljednjem gemu.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Srpskom tenisaču ovo je četvrti put da je osvojio ovaj turnir, dok je prvom igraču svijeta ovo četvrti poraz u finalu turnira na Floridi. Susret je trajao svega sat i 26 minuta, a ovo je treća uzastopna pobjeda Đokovića nad Nadalom. Ipak, u međusobnim susretima i dalje bolji skor ima Nadal koji je od 40 susreta dobio 22.

Srpski tenisač tako je osvojio svoj 43. turnir u karijeri te smanjio zaostatak na ljestvici za Nadalom na 1920 bodova.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

MI
mibaiv
13:27 31.03.2014.

Ovo ja velim demonstracijom sile. Ne sećam se kad sam zadnji put vidjeo Nadala ovako nemoćnog. Ona dvoručna skraćena bekhend dijagonala Đokovića na visok spin odskok iz Nadalove forhend dijagonale je savršenstvo tenisa. Nadam se da je Rodžer Federer gledao meč i možda i on uspije izvući neku pouku kako se borit protiv Nadala. Trenutačno možda je Nadal br.1 ali je zasigurno Đoković realni br. 1 svjetskog tenisa a vrlo vjerojatno uskoro i na tabeli. Iako navijam za Rodžera (nažalost naših tenisača nema u završnicama turnira) skidam kapu i dubok naklon za našeg susjeda Novaka Đokovića koji je zasigurno najbolji sportaš iz ovog regiona koji se ikada pojavio u svim sportovima.

UN
unbekant
07:31 31.03.2014.

Nadal,je sitna riba za naseg susjeda,ovaj put ni je smijo uzimati doping-pomagala,jer je sve bilo spremno za doping kontrolu,zato je i izgubijo kao jedan pocetink,jedan sat i dvadeset sest minuta,rekord sigurno,jer se radi o profesionalcima,i izgubiti mec 6:3,6:3 je smjesan rezultat,za jednog tenisera koji na svjetskoj ljestvici nosi broj 1,bravo za naseg susjeda.

Avatar RoSSerb
RoSSerb
22:48 30.03.2014.

CAR !