BORBA ZA VRH

Fijasko Kohorte na Maksimiru: Osijek se bori za naslov uz sramotno malu podršku navijača

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Osijek i Istra susreli se u 15. kolu Prve HNL
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Osijek: HT Prva liga, 33. kolo, HNL Osijek - Istra 1961
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Utakmica GNK Dinamo i NK Osijek u 16. kolu Prve HNL
08.05.2022.
u 13:48
U trenucima kad je Osijek, a tako je kroz cijelo ovo prvenstvo, konkurentan, kad se ravnopravno od prošlog ljeta bori s Dinamom, Hajdukom i Rijekom, nema prave podrške svojih navijača.
Pogledaj originalni članak

Pričao nam je ovih dana Igor Pamić, bivši igrač Dinama i Osijeka kako je i Osijek uvijek bio veliki klub i naglasak stavio na navijače koji su uvijek i to u lijepom broju bili uz klub. Pa i kad Osijek nije imao rezultate kakve ima posljednjih godina. Osijek se danas bori za naslov prvaka, pobjedom u Maksimiru u velikom derbiju protiv Dinama došao bi u lijepu priliku uzeti veliki trofej. 

I u trenucima kad je Osijek, a tako je kroz cijelo ovo prvenstvo, konkurentan, kad se ravnopravno od prošlog ljeta bori s Dinamom, Hajdukom i Rijekom, nema prave podrške svojih navijača.

Iz osječkih klupskih struktura doznali smo da je najavljeno 80, 90 navijača Kohorte koji će na maksimirski jug. To je sramotna brojka, ali očito je oko Osijeka sve nekako čudno. Pa kad bi trebali imati zasluženu podršku ako ne sada? Nenad Bjelica je složio momčad za svako uvažavanje, rezultati Osijeka jednako su tako vrhunski, no da bi bijelo-plavi došli na sami vrh trebaju i podršku.

Ništa veću pomoć navijača nisu Osječani imali ni na Rujevici, isto je bilo manje od sto navijača i Osijek je izgubio s 1:3. Možda je navijače pokolebao taj poraz, pa onda remi s Istrom u Gradskom vrtu, ali ta momčad, taj klub zaslužuju veću podršku. Dobro, bit će zacijelo još na zapadnoj tribini možda 50-ak onih kojima je Osijek blizak srcu, ali sve je to puno premalo.

Stoga će Dinamo tu imati veliku prednost, na posljednjim utakmicama plavih sjajno se navija iako plavi nisu briljirali svojim igrama. Imat će Dinamo i sada veliku podršku, do jučer u podne prodano je više od 10.000 ulaznica (prodaju se paketi za derbije s Osijekom i za onaj za dva tjedna s Hajdukom), bit će i puno onih koji će na dan utakmice kupiti ulaznice i atmosfera bi mogla biti sjajna.

No, ne i na južnoj tribini gdje će biti tih manje od 100 navijača Osijeka, na tribini koja ima kapacitet za 3931 gledatelja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

TR
Tribl3
14:48 08.05.2022.

Siguran sam da bi Ultrasi napunili juznu tribinu da je Cibalia umjesto Osijeka

DD
dobar.dan
15:11 08.05.2022.

Zagreb 7-8 puta veci od Osijeka. Ne vidim 30-40 tisuca po tekmi u Maksimiru

CO
Cosinus
15:12 08.05.2022.

Osijek je za utakmicu protiv Hajduka odlučio prodati samo pola stadiona i to zbog toga da bude bez Covid potvrda. Povrh toga je dao prvenstvo kupovije ulaznica za one koje su bili na prethodnim utakmicama (npr. protiv Dinama), i onda mi ostali nismo mogli doći navijati. To im je sada vraćanje nazad.