ANTE ROGULJIĆ:

'Dolazimo po pobjedu, plavi nas ne mogu trkački pratiti'

Foto: Tino Jurić/Pixsell
'Dolazimo po pobjedu, plavi nas ne mogu trkački pratiti'
06.11.2014.
u 11:52
Bio sam nekoliko puta na pregovorima s Hajdukom, ali nismo bili ni blizu dogovora. Sa Salzburgom sam se brzo dogovorio...
Pogledaj originalni članak

Kapetan hrvatske reprezentacije do 19 godina Ante Roguljić (18) prošli tjedan odigrao je prve seniorske minute za RB Salzburg. Ušao je u igru s klupe u kup-utakmici s Wackerom iz Innsbrucka u 89. minuti i u produžecima je, u 108. minuti, zabio gol za 2:1 pobjedu. Nekoliko dana kasnije, Roguljić je odigrao i prvih prvenstvenih 45 minuta protiv Admire Wacker (2:0), no u poluvremenu je zamijenjen zbog ozljede.

– Osjetio sam bolove u mišiću, ali vjerujem da ću se uskoro vratiti na travnjak – kaže mladić koji je prije godinu i pol došao u Salzburg iz splitskog četvrtoligaša Adriatica.

Nije li normalniji put do afirmacije igranje koju sezonu u Hajduku ili Splitu, pa tek onda odlazak u inozemstvo?

– Ha, možda to sad tako izgleda. Ali, bio sam nekoliko puta na razgovorima s čelnicima Hajduka i nismo bili ni blizu dogovora. Austrijanci su bili konkretni i ni jedne sekunde nisam požalio – kaže Roguljić, s kojim je u Salzburgu još jedan naš mladi reprezentativac, Šibenčanin Duje Ćaleta-Car.

Obojica zapravo ove sezone igraju u drugoligaškoj podružnici Red Bull Salzburga, Lieferingu, no zbog brojnih ozljeda igrača ispraznila se svlačionica Red Bulla i trener Hütter pozvao je mlade Hrvate. Roguljić nije prijavljen Uefi za igranje u Europskoj ligi, pa ne dolazi u Maksimir. A u kakvom raspoloženju dolazi Salzburg?

– Prepun optimizma, ali i respekta prema Dinamu. Nadigrali smo Dinamo u Salzburgu i dolazimo u Zagreb po pobjedu! Dinamo ima dobre igrače, ali budemo li igrali kao prije 14 dana, uvjeren sam u pobjedu. Nisam siguran da nas Dinamo može trkački pratiti, niti da može biti agresivan kao mi. A to su možda i najvažnije potankosti u današnjem nogometu – zaključuje Roguljić.

>> Dinamo saznao odličnu vijest - u Zagrebu nema opasnog Alana!

Pogledajte na vecernji.hr