EMOTIVNA ISPOVIJEST

Donna na presici otkrila: 'Htjela sam odustati! Rekla sam treneru da želim ići kući...'

Foto: Li Ying/XINHUA
(SP)BRITAIN-LONDON-TENNIS-WIMBLEDON-DAY 9
Foto: Isabel Infantes/REUTERS
Wimbledon
Foto: Jordan Pettitt/PRESS ASSOCIATION
Wimbledon 2024: Donna Vekić plasirala se u polufinale
09.07.2024.
u 22:21
Nakon što se pred kamerama i gledateljima još na terenu rasplakala, što od sreće, što od pomisli na neke trenutke iz prošlosti, najbolja hrvatska tenisačica bila je emotivna i na službenoj press-konferenciji nakon četvrtfinala Wimbledona
Pogledaj originalni članak

Krenula je potiho, bez pompe i počela nizati jednu za drugom. Nismo je baš "shvaćali ozbiljno" nakon Wang i Andrejeve u prva dva kola, ali onda je počelo za ozbiljno. Najprije nezgodna Ukrajinka Jastremska, a onda - šok. Donna Vekić pobjeđuje Paulu Badosu, još ne tako davno drugu igračicu svijeta. Očekivalo se da bi trenutno 123. na svijetu, Novozelanđanka Lulu Sun mogla biti lakša prepreka, ali nije bilo tako. Donna je i nju okrenula i s 2:1 u setovima prošla u svoje prvo Grand Slam polufinale u karijeri. Čeka je Jasmine Paolini, trenutno sedma na svijetu. Tko kaže da se protiv nje ne može?

- Sjajna cura, uvijek se smije. Mislim da se nitko ne smije toliko poput nje. Ove godine igra sjajno, osvojila je Dubai, igrala finale Roland Garrosa. Agresivna je, jako se dobro kreće na terenu - rekla je Donna Vekić na pressici u Wimbledonu.

Nju je obilježila jedna emotivna ispovijest naše najbolje tenisačice. Osječanka je otkrila da joj recentno razdoblje u karijeri nije bilo baš najsretnije.

- Bilo je trenutaka kada više nisam željela igrati tenis. Većina zna za jedan takav, nakon operacije koljena prije tri godine, ali, evo, u četvrtak uoči Roland Garrosa imali smo termin za trening. Stigli smo u klub i rekla sam treneru da ne želim igrati, da želim ići kući i uzeti dulju stanku. Nisam imala energije ni motivacije da nastavim trenirati jer sam zadnjih mjeseci dala sve, a nisam imala rezultate kakve sam očekivala. I poraz u Parizu bio je jako bolan, ali me motivirao da nastavim - dodala je Donna.

U četvrtak će prvi puta nastupiti u polufinalu jednog Grand Slama, a naglasila je koliko je važno to što je "kliknula" sa svojim trenerskim i stručnim timom u "boxu",

- Još jedna pouka da nikada ne treba odustati. Da nemam takav tim uza sebe, ne znam kako bih pronašla snagu. Treneri? Uh, danas sam im pet puta rekla da ušute, ha, ha. Kada sam napravila na 5-5 pet dvostrukih pogrešaka, čula sam da Pam Shriver govori: "Reset, reset". A ja u sebi mislim što da resetiram. Ma, lijepo je da znati da su tu kada trebam pomoć. Uvijek su izravni i ne uljepšavaju stvari - rekla je Donna Vekić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Đovak Noković
Đovak Noković
23:51 09.07.2024.

A Bože šta mi se sviđa, oduvijek.