FINALE U MEKSIKU

Donna Vekić nastavlja strelovit uspon, ove godine je jedanaesta tenisačica svijeta

Foto: PIXSELL
Donna Vekić nastavlja strelovit uspon, ove godine je jedanaesta tenisačica svijeta
06.03.2023.
u 07:30
Donni je ovo 11. finale u karijeri, a borit će se za četvrti naslov – nakon Kuala Lumpura 2014., Nottinghama 2017. i Courmayeura 2021. godine – i to protiv Francuskinje Caroline Garcije, pete tenisačice svijeta, s kojom ima omjer 5:4 u pobjedama
Pogledaj originalni članak

Donna Vekić nastavila je seriju odličnih ovogodišnjih rezultata. Ušla je u finale WTA 250 turnira u meksičkom Monterreyu, nakon što je za sat i pol igre sa 7:5, 6:2 pobijedila Kineskinju Lin Zhu, 41. tenisačicu svijeta. Prvi set riješila je nakon breaka u 12. gemu, da bi u drugoj dionici još dva puta oduzimala servis suparnice. Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda naše igračice.

Vekić je u ovom dvoboju bila iznimno sigurna na servisu: pogodila je četiri asa uza 63 posto pogođenog prvog servisa, a iskoristila je i tri od četiri prilike za obrat. S druge strane, suparnici je dopustila samo jednu priliku za oduzimanje servisa, koju ona nije iskoristila. Donni je ovo 11. finale u karijeri, a borit će se za četvrti naslov – nakon Kuala Lumpura 2014., Nottinghama 2017. i Courmayeura 2021. godine – i to protiv Francuskinje Caroline Garcije, pete tenisačice svijeta, s kojom ima omjer 5:4 u pobjedama.

Osječanka je tako nastavila strelovit napredak na WTA listama. Na, onoj koja računa samo ovogodišnje rezultate (utrka za Masters) već je 11. na svijetu, a ne stoji loše niti na listi koja uzima u obzir učinak na turnirima u posljednjih 12 mjeseci. Na njoj je, u poretku uživo, na 24. poziciji (+7), što je već prilično blizu i njezinu najboljem plasmanu - 19. mjestu iz studenoga 2019. godine. U slučaju pobjede u finalu – bit će 23. na svijetu.

Donna ove godine ima učinak od 13 pobjeda i samo dva poraza. Započela je trima pobjedama za našu mješovitu reprezentaciju u United kupu, a potom je na Australian Openu i u Linzu stizala do četvrtfinala. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
07:36 06.03.2023.

sretno u finalu..