POBJEDA NAKON ŠEST MJESECI

Donna Vekić svladala Anu Ivanović i prekinula gubitnički niz

Foto: Reuters/Pixsell
Donna Vekić
Foto: Reuters/PIXSELL
Donna Vekić
Foto: Reuters/PIXSELL
Donna Vekić
Foto: Reuters/PIXSELL
Donna Vekić
Foto: Press Association/Pixsell
Donna Vekić
16.08.2016.
u 10:50
Osječanka se do glavnog turnira probila kroz dva kola kvalifikacija, da bi je ždrijeb spojio s finalisticom Cincinnatija iz 2014. i Grand Slam pobjednicom Anom Ivanović koja je trenutačno na 25. mjestu WTA ljestvice, ali također prolazi kroz rezultatsku krizu
Pogledaj originalni članak

Hrvatska tenisačica Donna Vekić prekinula je šestomjesečni gubitnički niz svladavši u prvom kolu glavnog ždrijeba Premier turnira u američkom Cincinnatiju nekadašnju prvu igračicu svijeta Srpkinju Anu Ivanović sa 6-4, 6-2. 

Osječanka se do glavnog turnira probila kroz dva kola kvalifikacija, da bi je ždrijeb spojio s finalisticom Cincinnatija iz 2014. i Grand Slam pobjednicom Anom Ivanović koja je trenutačno na 25. mjestu WTA ljestvice, ali također prolazi kroz rezultatsku krizu, ali ni izbliza tako duboku i dugotrajnu kakvu je u posljednjih šest mjeseci prošla 20-godišnja hrvatska tenisačica. Dokić je prije trijumfa protiv Ivanović posljednju pobjedu u glavnom ždrijebu WTA turnira iznad razine 'challengera' ostvarila još u veljači u Dohi.

- Vrlo sam sretna. Odigrala sam tri odlična meča i sretna sam što sam se probila u drugo kolo - izjavila je Vekić nakon prve pobjede nad Ivanović u njihovom drugom dvoboju, za koju joj je bila potrebna svega 71 minuta.

Vekić i Ivanović prvi put su se susrele na prošlogodišnjem Roland Garrosu, gdje je Ivanović 2008. osvojila svoj jedini Grand Slam naslov. Ivanović je u Parizu slavila u dva seta, a Vekić joj u Cincinnatiju uzvratila istom mjerom.

Osječanka je u prvom setu povela 5-1 izgradivši prednost od dva 'breaka'. Ivanović je jedan uspjela vratiti, pritom spasila pet set-lopti i približila se na 4-5. No, kad je drugi put servirala za osvajanje prvog seta, Vekić je realizirala prvu priliku, ukupno šestu set-loptu.

Isti scenarij vidjeli smo i u drugom setu. Jedina je razlika bila u tome što Vekić svojoj suparnici ovoga puta nije dala nikakvu nadu za mogući preokret te je još jednim u nizu preciznih i snažnih forhenda koje je odigrala tijekom meča, nakon 71 minute zapečatila prolaz u drugo kolo.

- Pomoglo mi je što sam već igrala protiv nje i znala kako trebam igrati. Igrala sam svoj najbolji tenis i sretna sam što je to bilo dovoljno za pobjedu - rekla je 121. tenisačica svijeta koja će u 2. kolu turnira s ukupnim nagradnim fondom od 2,8 milijuna dolara igrati protiv 10. nositeljice Britanke Johanne Konte koja igra u životnoj formi i nalazi se na 13. mjestu WTA ljestvice.

- Nadam se da ću uspjeti zadržati ovu razinu igre i da će to biti dovoljno za pobjedu - rekla je Vekić najavljujući susret s 25-godišnjom Britankom s kojom se dosad nije imala priliku sastajati.

Ponedjeljak je bio uspješan za hrvatske predstavnike u Cincinnatiju, jer je prije Vekić pobjedu u 1. kolu ATP turnira Masters 1000 serije ostvario Marin Čilić, koji je sa 6-3, 6-4 nadigrao Srbina Viktora Troickog.

U utorak su na rasporedu preostali dvoboji prvog kola u obje pojedinačne konkurencije, a od hrvatskih predstavnika na teren će Ivo Karlović koji za suparnika ima Argentinca Juana Monaca. Pobijedi li argentinskog tenisača, Karlovića bi u 2. kolu čekao dvoboj s prvim nositeljem Britancem Andyjem Murrayjem koji je prije dva dana u Rio de Janeiru po drugi put zaredom postao olimpijskim pobjednikom.

WTA Cincinnati - 1. kolo: 
Jelena Ostapenko (Lat) - Anna Karolina Schmiedlova (Slk) 1-6, 7-6 (6), 7-6 (5)
Daria Gavrilova (Aus) - Caroline Garcia (Fra) 7-5, 6-3
Lesja Curenko (Ukr) - Zhang Shuai (Kina) 6-3, 6-3
CoCo Vandeweghe (SAD) - Sara Errani (Ita) 4-6, 6-3, 6-4
DONNA VEKIĆ (HRV) - Ana Ivanović (Srb) 6-4, 6-2
Christina McHale (SAD) - Zheng Saisai (Kina) 6-2, 6-2

ATP Cincinnati - 1. kolo:
Julien Benneteau (Fra) - David Ferrer (Špa/10) 6-4, 2-6, 6-4
Kevin Anderson (JAR) - Aleksander Dolgopolov (Ukr) 7-5, predaja
Jared Donaldson (SAD) - Nicolas Almagro (Špa) 6-3, 7-6 (2)
Pablo Cuevas (Uru) - Sam Querrey (SAD) 4-6, 7-6 (5), 6-3
MARIN ČILIĆ (HRV/12) - Viktor Troicki (Srb) 6-3, 6-4
Grigor Dimitrov (Bug) - Gilles Simon (Fra) 6-1, 6-3
Reilly Opelka (SAD) - Jeremy Chardy (Fra) 3-6, 7-5, 7-6 (9)
Nick Kyrgios (Aus/14) - Lucas Pouille (Fra) 6-2, 7-5

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
14:37 16.08.2016.

Bravooooo Donna. Ubjedljiva pobjeda u dva seta!

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
19:02 16.08.2016.

Zgledi ga je Basti ućero do kraja kad slabije igra ?