ATLETIKA

Došlo vrijeme za treći hitac preko 23 metra

Foto: Reuters/PIXSELL
Došlo vrijeme za treći hitac preko 23 metra
03.09.2018.
u 10:46
Svjetski rekord u bacaju kugle star je 18 godina, a drži ga Amerikanac Randy Barnes – 23,12 metara.
Pogledaj originalni članak

Bacanje kugle na finalnom mitingu Dijamante lige u Zürichu bilo je najbolje atletsko natjecanje u ovoj disciplini ove sezone. Jer, prva trojica tamo su bacila kuglu dalje od 22 metra, a četvrti 21,94 metara. Od te četvorice trojica će bacati kuglu na 4. memorijalu Ivana Ivančića kod zagrebačkih fontana – Tim Walsh, Ryan Crouser i Darrell Hill.

– Ove godine ne planiram biti drugi u Zagrebu. Jako volim natjecanje ovdje, volim kad nam je publika blizu, kad se pojača glazba, to je sjajan osjećaj – najavio je Walsh, aktualni svjetski prvak.

Novozelanđanin je inače rekorder s ukupno tri pobjede u Zagrebu, ali nije vlasnik rekorda mitinga. Prije dvije godine u nezaboravnom natjecanju imao je hitac od 22,21 metar, tadašnji osobni rekord, ali je na kraju slavio olimpijski pobjednik Ryan Crouser s 22,28 metara.

– Očekujem ponovno hice preko 22 metra, prilično sam siguran da bih mogao baciti više od 22,28 metara – istaknuo je Crouser.

Svjetski rekord u bacaju kugle star je 18 godina, a drži ga Amerikanac Randy Barnes – 23,12 metara.

– Mislim da je uskoro vrijeme za hice preko 23 metra. Ako ne do kraja ove sezone, onda sasvim sigurno sljedeće – istaknuo je Crouser.

Uz Barnesa samo je još jedna kuglaš bacio preko 23 metra – Ulf Timmermann – 23,06 1988. godine.

U Zagrebu će nastupiti i Stipe Žunić.

– Čast je ovdje imati svjetsku klasu. Trenutačno je kugla najjača disciplina u atletici. Očito ću morati 'istući' Walsha i Crousera pa da sljedeće godine budem glavni. Iza mene je najteža sezona u karijeri, astma mi je zadala dosta problema, ne mogu kao prošle godine najaviti da ću bacati 22 metra – istaknuo je Žunić. 

>> Pogledajte ekskluzivan razgovor s Yurijem Cortezom

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.