NOVI STRATEG

Doznajemo: Osijek uskoro predstavlja novog trenera, evo tko će sjesti za kormilo bijelo-plavih

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Doznajemo: Osijek uskoro predstavlja novog trenera, evo tko će sjesti za kormilo bijelo-plavih
06.06.2024.
u 11:02
Riječ je o treneru koji je u dosadašnjoj karijeri osvojio pet trofeja s mlađim uzrastima, a najveće postignuće doživio je ove sezone kad je uzeo naslov juniorskog prvaka Italije s Lecceom
Pogledaj originalni članak

Iznimno talentirani talijanski trener Federico Coppitelli preuzet će poziciju trenera u NK Osijeku. Ekspert za transfere i talijanski novinar Gianluca Di Marzio, čije su informacije uobičajeno točne, objavio je da je sportski direktor Osijeka Jose Boto krenuo u pregovore s talijanskim strategom. Večernji doznaje i da je sve dogovoreno pa će mladi stručnjak biti predstavljen javnosti u srijedu 12. lipnja, u 11 sati u press-centru Opus Arene na konferenciji za medije.

 

Riječ je o treneru koji je u dosadašnjoj karijeri osvojio pet trofeja s mlađim uzrastima, a najveće postignuće doživio je ove sezone kad je uzeo naslov juniorskog prvaka Italije s Lecceom. Osim toga, osvojio je U-17 prvenstvo Italije te Superkup tog uzrasta kao trener Rome, a potom je kao trener Torina u juniorskom, odnosno U-19 uzrastu osvojio talijanski Kup i Superkup. Smatra ga se jednim od najperspektivnijih mladih trenera u Italiji.

VEZANI ČLANCI:

– Coppitelli je poznat po proaktivnoj igri i lansiranju talenata, on je istinski majstor razvijanja mladih talenata. Sada je privukao veliku pažnju kluba iz Hrvatske. Osijek je klub sa sjajnom infrastrukturom i uvijek je posvećivao veliku pažnju svojoj omladinskoj školi kao izvoru talenata i prihoda, ali i važnom dijelu klupske tradicije. Jasno je zašto takav klub želi upravo Coppitellija – istaknuo je na platformi X Di Marzio.

Sportski direktor Jose Boto punom parom sprema se za početak ljetnog prijelaznog roka i početka nove sezone. Vrlo je moguće kako će u grad na Dravi stići Branimir Kalaica i Nikola Čavlina, spominje se transfer i Luke Jelenića iz Varaždina, dok je Marko Soldo već dogovorio sve sa slavonskim prvoligašem.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.