GABRIĆI Tata Tonči i sin Drago morali su se dokazivati uokolo prije prihvaćanja na Poljudu

Drago: U Hajduku ne želim igrati potplaćen

07.12.2008.
u 10:25
Pogledaj originalni članak

Kasnili su pet minuta na dogovor.

- Stižemo, imamo mi naš mali kućni sastanak, razgovor - opravdavao se tata Tonči.

Gabrići su zanimljivi, nije baš čest slučaj da je tata u stručnom stožeru, a sin igra za prvu momčad. Tonči i Drago Gabrić imaju pravi prijateljski odnos. Kad smo završili razgovor Drago je ramenom gurnuo oca.

- Ti govoriš jedno, a ja drugo, ha, ha - kazao mu je Drago.

Zanimljiv je njihov put u Hajduku. Tonči je stao na vrata bijelih tek u 33. godini, oduševljavao u onim opjevanim godinama Lige prvaka, a Drago tek sada nekako dobiva punopravnost.

Otac šteti sinu
- Gabrić je jedan od naših najboljih igrača ove jeseni - javno mu je dao priznanje trener Ante Miše.

- Čini se da je takva sudbina nas Gabrića, da se moramo uokolo dokazivati - kaže Tonči.

Nije govorio o svom putu, o Čeliku i Pazinki... Ali uvijek ga je boljelo što je Drago još kao kadet morao na posudbu u Omiš, pa kasnije u Novalju i Solin.

- Njegovoj karijeri je štetilo što mu je otac bivši Hajdukov igrač, reprezentativac - objašnjava Tonči.

A Drago, Hajdučko srce, dečko koji cijelog sebe ostavlja na igralištu, radije bi o nogometu. I kad ga lopta neće, trener zna da će svoju zadaću odraditi.

Tako će biti i danas u Šibeniku.

Mala plaća
- Dobar je Šibenik, s pravom će to biti pravi dalmatinski derbi. Rezultat? Mi ćemo pobijediti, nego što. Igramo odlično - uvjeren je Drago.

Što je s ugovorom? Na kraju sezone istječe vam ovaj smiješni četverogodišnji (Drago ima mjesečnu plaću sedam tisuća kuna bruto) koji nitko ne želi poboljšati.

- Ja sam tu, čekam razgovor. Želim igrati u Hajduku što dulje, lako ćemo se dogovoriti. Hajduk je moj klub, jedino ne želim biti potplaćen - pdgovara Drago.

Tonči, vrsni vratarski trener, koji tvrdi da Hajduk ima najbolje vratare u Hrvatskoj, progovorio je o nečemu drugom.

- Čitam i slušam o tome kako će nam Šibenik pustiti utakmicu. Pa, je li to moguće, pitam se. Koliko se sjećam, Šibenik nas je lani pobijedio. A da je to sve tako, zar bismo izgubili u Zadru. To su nepoštena podmetanja, ne znam čija, ali su nepoštena. I onda se čudimo zašto nema gledatelja na tribinama - kaže Tonči.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr