BORBA ZA EUROPU

Drama u Koprivnici: Varaždin zabio u nadoknadi i spustio Belupo s trećeg na peto mjesto

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Drama u Koprivnici: Varaždin zabio u nadoknadi i spustio Belupo s trećeg na peto mjesto
07.04.2023.
u 18:15
Vodstvo Koprivničanaca kojim bi skočili na treće mjesto vrijedilo je sve do posljednje, šeste minute sudačke nadoknade, a onda su Varaždinci uz veliku dozu sreće iz gužve izjednačili
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Slavena Belupa i Varaždina u prvoj su utakmici 28. kola HNL-a igrali 1-1 (1-0). Domaće je u vodstvo doveo Ante Crnac (12), a izjednačio je Niko Domjanić (90+6).

Upravo je mladi napadač domaćih bio glavna figura u napadu nakon kojega je Slaven poveo u 12. minuti, on je gurnuo loptu na desnu stranu gdje je natrčao Hlevnjak koji je uputio oštar prizemni udarac sa 20-ak metara. Vratar gostiju Zelenika uspio je odbiti pokušaj Hlevnjaka, ali na odbijanac je najbrže reagirao Crnac i zatresao mrežu.

U čemu je problem?

Trend s mladim igračima otkriva: HNL na dnu, samo Hajduk daje pravu minutažu tinejdžerima

- Juniori Hajduka su nedavno prije utakmice s Borussijom bili u njezinu kampu u Dortmundu, a tamo ima 15 vrhunskih nogometnih igrališta. Cijela Hrvatska nema 15 takvih nogometnih igrališta, o čemu da dalje govorimo? To je za mene ključno pitanje hrvatskog nogometa - uvjeti i infrastruktura Hrvatske nogometne lige. Osječki Pampas je, recimo, dobar stadion i znak da bi se moglo ići u dobrom smjeru, ali da je u Mađarskoj, koja nam nogometno nije ni blizu, bio bi to sasvim prosječan stadion. Ne potrudimo li se oko infrastrukture, mladi će odlaziti sve ranije

Vodstvo Koprivničanaca kojim bi skočili na treće mjesto vrijedilo je sve do posljednje, šeste minute sudačke nadoknade, a onda su Varaždinci uz veliku dozu sreće iz gužve izjednačili. Banovec je skakao na jedan od brojnih ubačaja u kazneni prostor domaćih, no promašio je loptu koja je potom pala na pet metara od vrata gdje je antrčao Domjanić i svladao nemoćnog Čovića.

Varaždin je tako ostao četvrti na ljestvici sa 38 bodova, koliko ima i treći Osijek koji u nedjelju gostuje kod Gorice, dok je Slaven Belupo peti sa 37 bodova.


 
 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.