ždrijeb sp-a

Drogba na dvije zlatne lopte

Foto: AFP
Didier Drogba
Foto: Reuters
Jermaine Jenas Kaka
Foto: AFP
Cristiano Ronaldo
05.12.2009.
u 18:42
Prvi, zbog dosta neatraktivnih momčadi dosadan dio SP-a, mogu spasiti dvoboji triju velikih zvijezda od kojih će jedna morati kući.
Pogledaj originalni članak

Može li Didier Drogba osvojiti Fifinu nagradu za najboljeg svjetskog nogometaša u 2010. godini? Samo pod jednim uvjetom: njegova Bjelokosna Obala mora u prvom krugu SP-a izbaciti Brazil ili Portugal! A on mora nadmašiti dvojicu vlasnika najprestižnije nagrade Zlatne lopte – brazilskog fantazista Ricarda Kaku te kao svrdlo neugodnog i u igri jedan na jedan moćnog Portugalca Cristiana Ronalda.

Ta egzotična afrička zemlja ima reprezentaciju koja je 16. na Fifinoj rang-ljestvici. Yaya i Kolo Toure i Keita znani su nogometaši koji igraju u velikim europskim klubovima, a momčad koja je 1992. osvojila afrički Kup nacija zna kazniti i najmanje opuštanje. I silno želi dokazati koliko taj nesretni naraštaj može. Jer Drogba i društvo možda su i najbolja afrička selekcija, a i na SP-u 2006. (Nizozemska, Argentina, SiCG) i 2010. (Brazil, Portugal) izvučeni su u skupinu smrti!

Igramo kod kuće

Drogba, fantastični centarfor i najbolji Chelsein igrač koji u Londonu na godinu zarađuje oko 7 milijuna eura, vrlo dobro zna da svoju priliku mora tražiti protiv Portugala, tu leže ključevi osmine finala.

– Svjesni smo da će svi paziti na nas, igramo na svom kontinentu i vjerujem da možemo učiniti taj iskorak – rekao je Didier Drogba.

Slavni brazilski nogometaš Falcao, koji je igrao u generaciji s izbornikom Dungom, ovu G skupinu ne naziva, kao svi ostali, skupinom smrti.

– Najteža je skupina gdje su Nizozemska, Danska, Kamerun i Japan. Ona Brazilova je lakša, iako se treba pripaziti Bjelokosne Obale.

Dvojica najskupljih svjetskih nogometaša, nakon što s Realom pokušaju pokoriti Europu i Pireneje, ponovno će se sresti u petak 25. lipnja u Durbanu. I taj će dvoboj možda presuditi.

– Upoznali smo se s JAR-om ovog ljeta, znamo da nas ondje očekuje hladnoća, ali tako će biti i drugima. Skupina je opasna, ali mi smo Brazil – rekao je Ricardo Kaka koji je ovog ljeta osvojio Kup konfederacija.

Portugal teškom stazom

Portugal, koji se do SP-a probio via Zenica, ima snagu da postane svjetski prvak, uvjeren je njihov izbornik Queiroz. No, nakon izvlačenja skupina u Cape Townu doznali su da će im biti teško. Ključna figura za uspjeh zove se Cristiano Ronaldo, najskuplji i još uvijek vlasnik titule najboljeg svjetskog nogometaša.

– Portugal se ne boji nikoga, naravno, prolaz je lakše tražiti preko Bjelokosne Obale – zaključio je Cristiano Ronaldo.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.