Wenger ga se odrekao

Dudu, idi i spasi si karijeru!

Foto: 'Sean DempseyPress Association/Pi'
Dudu, idi i spasi si karijeru!
01.04.2010.
u 17:25
Zaključno s utakmicom protiv Barcelone, Eduardo da Silva je za Arsenal u posljednjih pet susreta igrao samo dvadeset minuta: Porto 0, Hull 14, West Ham 6, Birmingham 0, Barca 0.
Pogledaj originalni članak

Ponižavajući tretman za najboljega hrvatskog napadača, čovjeka koji je Wengera stajao 15 milijuna eura i još najmanje 1,7 milijuna eura po sezoni.

Sad žele Balotellija

Sve to sugerira da Wenger više na Eduarda ozbiljno ne računa. Taj dojam još više pojačava najnovije zanimanje Arsenala za talijanskog napadača Marija Balotellija iz Intera. Traži li Wenger još jednog napadača, nekoga se mora odreći. Ako su Walcott, Nasry, Bendtner, Aršavin i Van Persie "beton", vise Vela i – Eduardo.

Na žalost, naš reprezentativac najmanje je kriv za takav status. Njegove nevolje logična su posljedica teške ozljede iz veljače 2008. godine nakon koje Dudu više nije onaj stari. Serija sitnih ozljeda rezultirala je gubitkom pozicije u Arsenalu, pa je Dudu u ovoj sezoni u 29 nastupa uknjižio samo 50 minuta u prosjeku. Samo dva puta u cijeloj sezoni igrao je svih 90 minuta, postigao je samo pet pogodaka, posljednji 3. siječnja.

Prema nekim informacijama Dudu već ima nekoliko ponuda i čeka kraj sezone kako bi razriješio svoj status. Iako je nedavno produžio ugovor s topnicima, čini se kako se približio rastanak. Ponuda ima dovoljno, primjerice, prošloga ljeta tražio ga je Srnin Šahtar.

Bez Dudua teško na EP

Iako je veliki Duduov i Arsenalov poklonik, i Slaven Bilić intimno priželjkuje da njegov miljenik napokon počne igrati i vrati se u formu iz 2007. godine. Bez zdravoga Dudua, teško ćemo na EP.

Najteže bi rastanak s Eduardom pao Wengeru, koji mu je sve vrijeme oporavka bio najveća potpora. Ali, Wenger se svojedobno hladno odrekao i igrača za kojega je platio 35 milijuna eura. Španjolca Reyesa "suznih je očiju" pustio u Real za 12 milijuna.

Prodaja Eduarda bila bi značajno manji financijski gubitak, a Dudu bi si spasio karijeru.(td)

Robert Prosinečki drži da Eduardo ne bi trebao odlaziti s Emiratesa.

- Mislim da će se on izboriti za mjesto u Arsenalu. Po mojem mišljenju, Dudu će biti glavni igrač te momčadi nakon što prođe ljetnje pripreme. Naravno da uvijek postoji ‘vaga’ oko toga što je bolje, ali treba ostati strpljiv, još je par utakmica do kraja sezone. I onda spreman ući u nove pripreme - kaže Prosinečki.(if)

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

TH
than
18:42 01.04.2010.

Ma Wenger je izgubio kompas... Forsira Bendtnera koji je ispodprosjecan igrac i ne odgovara nacinu igre Arsenala... Uvali na jednoj utakmici 3-4 gola, a onda pola sezone ga se ne vidi. Nakupovali su toliko napadaca, a najveci problem im je obrana...

Avatar Hemp
Hemp
19:50 01.04.2010.

Bez Dudua teško na EP -------------------------------- yebo ti i hrvatsku i hrvatsku reprezentaciju ako ih propali nogometas treba odvesti na EP, onda ne trebaju ni ici, a drugo, kako vas nije sram, smradovi novinarski, pljujete po olicu, petricu, srni, i ostalim igracima koji su ustvari bolji igraci od crnca i kad je ovaj bio u formi a kamo li sada

MI
mitar
18:33 01.04.2010.

Ne valjajte bukve