LUKA JE BIO PRavi

Dudu: Šukeru sam rekao da se ne mora brinuti, neću ga dostići

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dudu: Šukeru sam rekao da se ne mora brinuti, neću ga dostići
17.10.2012.
u 10:30
– 
Naježio sam se kao rijetko kada! Bilo je predivno igrati pred ovakvom sjajnom publikom – rekao je Šimunić
Pogledaj originalni članak

Junaka pobjede nad Velšanima Eduarda da Silvu na parkiralištu Gradskog vrta dočekao je kum Ivan Skopin koji ga je i povezao u Zagreb svojim terencem. Dudu je ovako vidio utakmicu:  

– Napravili smo sve što je izbornik od nas tražio, da budemo agresivni, da stisnemo u prvih 15 minuta, da što više pucamo. Sretni smo zbog pobjede, ali imali smo još mnogo šansi, samo ja sam ih zapucao 3-4 – kazao je Dudu.  

Sjećate li se da je reprezentacija igrala u boljemu ambijentu?

– Slično je bilo protiv Letonije u Rijeci... Isto je bio užitak igrati kao i ovdje u Osijeku. Moj gol? Ma najvažnije je da smo mi pobijedili, sad možemo biti mirni nekoliko mjeseci – dodao je.  

A Šuker se tresao

Sada ste na 19 golova od najboljega strijelca Šukera, on ima 45, vi 26 pogodaka. Možete li ga dostići?  

– Mogu, samo ako mi priznaju golove koje zabijem za veterane! Kada sam Švicarcima zabio dva, Šuker se počeo tresti, pitao me – zar ćeš me dostići? Rekao sam mu: "Predsjedniče, možeš mirno spavati, nema šanse da te dostignem". Do ozljede sam zabio 13, poslije nje još 13, to je sasvim solidan broj – zaključio je Eduardo.  

Luka Modrić nije štedio pohvale na račun osječke publike.

– To je ono što trebamo! I zbog toga bismo trebali češće igrati u Osijeku. Publika je bila sjajna, a mi smo joj na najbolji način uzvratili. Sve je u našoj igri bilo besprijekorno, fenomenalno, nismo podbacili ni u jednom elementu. Bila je ovo noć za pamćenje – euforičan je bio Luka Modrić.   

Je li, nakon poraza Srba, ovo sada utrka udvoje, Belgije i Hrvatske?

– Da, to je sada tako, s tim da je naša pozicija nešto bolja jer nam Belgijci dolaze u goste. No, daleko je još rasplet, treba razmišljati samo o sljedećoj utakmici – dodao je Modrić.  

Lukin razgovor s Baleom

Razgovarali ste s Garethom Baleom?

– Da, malo smo porazgovarali.  

Ima li za njega mjesta u Realu?

– O da, bilo bi sjajno kada bi došao u Real. Nadam se da će i doći – dodao je Modrić i bacio u trans velške novinare.  

I Joe Šimunić bio je oduševljen ambijentom.  

– Naježio sam se! Bilo je predivno igrati pred ovakvom publikom – kazao je Dinamov branič.  

Dejan Lovren objasnio je da ga je Štimac zamijenio jer nije želio riskirati novu ozljedu na teškom terenu.

– Takav je bio dogovor prije utakmice. Moja je ozljeda specifična i zamijenjen sam samo preventive radi – kazao je Lyonov stoper.

>> Štimac: Karta za Brazil je nadohvat ruke

>> Rakitić: Moj tata je najveći navijač vatrenih

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
11:32 17.10.2012.

Eduardo je kralj!I Amen!!!!

Učitelj
11:34 17.10.2012.

korištenjem jedne od milion šansi sigurno nećeš, ne daj bože da ikad više zaigraš.

DU
Deleted user
10:45 17.10.2012.

Dudu je omiljen među navijačima ne samo zato što je znalac, nego i zato jer je izuzetno skroman dečko koji na svakoj utakmici igra kao da mu je to debi, a ne ponaša se kao zvijezda, što on svakako i je. U tom pogledu je davno prestigao Šukera. Eduardu je prošlo europsko prvenstvo bilo prvo veliko natjecanje, na kojem je igrao ukupno tek 20-ak minuta. Bilić mu je uglavnom svih proteklih godina i na ostalim kvalifikacijskim utakmicama davao tek simboličnu minutažu, no unatoč tome Dudu je najbolji strijelac reprezentacije i drugi strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije. Samo možemo nagađati koliko bi tek golova za repku Dudu postigao da je imao minutažu poput Šukera?