DUJE ČOP ZA MAX:

Mogu zabiti bilo kojem klubu u Serie A, čekam Kovačev poziv!

Foto: Youtube/Screenshot
Mogu zabiti bilo kojem klubu u Serie A, čekam Kovačev poziv!
07.05.2015.
u 20:00
'Sada je ozračje oko kluba sjajno. Dolaskom novog trenera promijenili smo strategiju. Igramo malo zatvorenije, rekao bih pametnije.'
Pogledaj originalni članak

Duje Čop (25) pobrao je lovorike nakon posljednjeg Cagliarijeva gostovanja u Firenci. Na Sardiniji je zadnjih dana najtraženiji Cagliarijev igrač. Cijeli grad opet je živnuo jer je Duje, nakon dva pogotka Fiorentini u 3:1 pobjedi, oživio nadu u Cagliarijev ostanak u ligi. A Čop je od dolaska u Italiju zabio tri gola, sva tri vrlo važna za nasušno potrebne bodove.

– Tako ispada. No. najvažnije je da smo se iz Firence vratili s punim plijenom i da još ima nade u ostanak u ligi. No, sigurno će svega biti do kraja – javio se Duje iz autobusa na putu za Veronu.

Zadnjih tjedana odnos igrača Cagliarija s navijačima nije bio idiličan. Ekstremna skupina nedavno je upala u klupski kamp i vrijeđala igrače.

Velika borba za ostanak

– Sada je ozračje oko kluba sjajno. Dolaskom novog trenera promijenili smo strategiju. Igramo malo zatvorenije, rekao bih pametnije. Normalno je da se protiv jačih momčadi moraš pametnije braniti. Takva strategija nam je protiv Fiorentine i donijela bodove.

Na klupu je nedavno sjeo Gianluca Festa i odmah je Čopu dao šansu.

– Nažalost, nisam bio u kombinacijama bivšeg trenera Zděneka Zemana, no marljivo sam radio. Znao sam da mi se sve to mora isplatiti. Dolaskom novog trenera, dobio sam priliku i vjerujem da sam je opravdao. Sada imam osjećaj da naša ofenzivna linija može zabiti svakoj momčadi u ligi.

Svjestan je Duje neizvjesnog raspleta u borbi za ostanak.

– U tom krugu nekoliko momčadi koje se bore za ostanak baš svatko može pobijediti svakoga. No, ne gledamo protivnike, važno se koncentrirati na igru. Dosta je prošlo od Čopova dolaska u Italiju, dovoljno dugo da može procijeniti kvalitetu Serie A.

– Inzistira se dosta na taktičkim detaljima. Dvoboji su žustriji i čvršći, na to sam se morao brzo priviknuti. Naravno, dok sam igrao u Dinamu, imao sam više loptu u posjedu jer smo bili dominantni i stalno napadali. Sada je situacija drukčija. Tu sam u podređenom položaju jer sada dulje moram čekati loptu i tražiti je... Ovdje svaka momčad izgleda ozbiljno, posebno u taktičkom smislu. Svi moraju znati ulogu u momčadi i zato je teško zabijati na tako visokoj razini jer se igra disciplinirano i braniči sjajno pokrivaju prostor. Talijani su po tome i poznati.

Bivši Dinamov napadač kaže da je na Sardiniji sretan u svakom pogledu. Brzo se prilagodio na jednu od najjačih liga svijeta.

Želi igrati protiv Italije

– Pokazao sam da mogu igrati na najvišoj razini i donositi pobjede momčadi u jakim utakmicama. Napredovao sam posebno u taktičkom smislu. Sada igram zrelije – kaže

Očito je da Čop "puca" od samopouzdanja, logično je stoga da se s pravom nada kako će biti među reprezentativnim kandidatima za sraz Hrvatske i Italije.

– Svakako, mislim da mi je mjesto na tom popisu – zaključio je Čop.

>> Cijeli intervju pročitajte u novom broju sportskog tjednika Max!

>> Duje Čop je opet zabio! Pogledajte njegov treći gol u posljednja tri kola

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Bekrija
Bekrija
05:51 08.05.2015.

Bruko jedna prevarantska!

MO
mojazemlja
21:33 07.05.2015.

Kovač zove,ali tek kad dobije popis.