kritike na popis

Dunga: Možda sam i svog sina trebao zvati

Foto: Reuters
Dunga: Možda sam i svog sina trebao zvati
11.05.2010.
u 22:04
- Ono što pojedinci pružaju u klubovima i ono što pokazuju u dresu reprezentacije dvije su različite stvari - objasnio je Carlos Dunga svoj popis igrača koje će voditi na Svjetsko nogometno prvenstvo.
Pogledaj originalni članak

- Uzmite za primjer Adriana koji je imao mnogo prilika da se izvuče iz loše situacije u kojoj je bio, ali stiglo je vrijeme naše odluke - pojašnjava Dunga otkud na popisu Wolfsburgov napadač Grafite.

- On je igrački sličan Adrianu. Sposoban je u samo pet minuta igre iskoristiti pruženu priliku.

Velik je broj onih koji će Dungi predbaciti što u Južnoafričku Republiku ne vodi mladu 18-godišnju napadačku zvijezdu Santosa, Neymara, kao i Palmeirasovog Paula Henriquea. Dunga se "brani":

- Zašto ga nisu zagovarali u prosincu? Ili siječnju i veljači? Govore mi da bih ga trebao zvati kako bi on mogao steći iskustvo za Svjetsko prvenstvo 2014. Ali, ja moram pobijediti sada, odmah. Iskustvo? Šalio sam se s asistentom Jorginhom na tu temu. Pričali smo o tome da damo priliku našim sinovima za stjecanje iskustva. Činjenica je da su spomenuti momci talentirani nogometaši, ali i da su igrači s klupe u svojim klubovima. Teško je znati kako bi reagirali na SP-u.

Unatoč sezoni protkanoj ozljedama, za Kaku se mjesta u reprezentaciji našlo.

- On se navikao na život u Milanu i na tu momčad. Sad kad je u Realu, tek se mora snaći u Madridu u kojem osjeća velik pritisak. Usporile su ga i ozljede, ali mi u njega u potpunosti vjerujemo - zaključio je Dunga.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

FR
FrancPrešern
07:25 12.05.2010.

Dunga: Možda sam i svog sina trebao zvati ali on če se uz televizor igrati sa igračima kockastih kada počnu utakmice na SP 2010..