Najveći transfer u regiji

Džeko potpisao za 32 milijuna eura

Foto: Reuters
Džeko potpisao za 32 milijuna eura
08.01.2011.
u 11:42
Manchester City potvrdio je da je najtraženiji europski napadač, barem po broju klubova s kojim ga se povezivalo, konačno njihov. Edin Džeko potpisao je u petak navečer u 22.50 ugovor s bogatim premijerligašem.
Pogledaj originalni članak

Na službenoj stranici Manchester Cityja, za koju je reprezentativac BiH dao veliki intervju, stoji da je potpisao na četiri i pol godine te da će nositi dres s brojem 10. Očekuje se da će se navijačima predstaviti sljedeće subotu kad Mancinijeva momčad na Eastlandu dočekuje Wolverhampton u prvenstvu. Vrijednost transfera procjenjuje se na 27 milijuna funti (32 milijuna eura). Nikad nijedan igrač s područja bivše Jugoslavije nije postigao takvu cijenu, najbliži je bio Elvir Baljić koji je 1999. otišao iz Fenerbahčea u Real za 26 milijuna eura, a najveći hrvatski transfer bio je onaj Luke Modrića iz Dinama u Tottenham za 20 milijuna eura.

- Dugo se razvlačila cijela priča o mom odlasku iz Wolfsburga, no do jučer me nisu htjeli prodati. Povezivalo me se s jako puno klubova, a ja sam sretan da sam na kraju završio u Manchester Cityju jer mislim da nam se ambicije poklapaju. Želim osvojiti englesko prvenstvo, a Cityju je to velika želja. Ovaj klub bio je moja prva i jedina želja - rekao je Džeko iako je dugo govorio da mu je životna želja igrati u Milanu za koji navija od malena.

- Svi govore da bi mi engleska liga trebala savršeno odgovarati s obzirom na moj stil igre. Svi govore i o Cityjevom bogatstvu, ali, vjerujte, novac mi nije bio najvažniji. Puno sam gledao utakmice nebesko-plavih na televiziji i razgovarao s Mancinijem koji me je uvjerio da je to pravi klub za mene.

Džeko odlično govori engleski, pa se ne očekuje da će imati velikih problema s prilagodbom na novu sredinu. Za kraj je komplimentirao suigraču u napadu.

- Uzbuđen sam što ću igrati s tako velikim napadačem kakav je Carlos Tevez.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

GA
garincha
14:43 08.01.2011.

\'\'...najtrazeniji europski napadaca,barem po broju klubova s kojim ga se povezivalo...\'\'Ovaj klub je bio moja prva i jedina zelja-rekao je Dzeko iako je dugo govorio da mu je zivotna zelja igrati u Milanu za koji navija od malena.\'\'Pa dobro novinaru,jesi li ti ponekad gledao reakcije Ronalda,Ibrahimovica,Henrija itd.prilikom potpisivanja za Real,Barcelonu...Dohvate se dresa pred novinarima pa ga hoce pojesti koliko ga ljube,a izjave kako za taj klub navijaju od svoje druge godine su postale normalne!Zasto bi Dzeko bio izuzetak!Ti naprosto ne pokusavas sakriti zavist i zlobu u svom komentaru a to je vrlo ruzno za nekog na tvom mjestu.Vise profesionalnosti decko!Dzeki sve najbolje!

VI
vidimškoj
15:37 08.01.2011.

08.01.2011. u 14:07h karambita je napisao/la: Jebote, al se razbacuju lovom........ovo vise prelazi svaku normu ljudskog dostojanstva +++++ a ko je nama kriv šta mi sve lige sa igračima da prodamo ne bi ovoliko uvatili.....

KA
karambita
14:07 08.01.2011.

Jebote, al se razbacuju lovom........ovo vise prelazi svaku normu ljudskog dostojanstva