Potvrđeno

Džudašica Barbara Matić ide na Olimpijske igre

Foto: Vecernji.hr
Barbara Matić
Foto: Antal Kricskovics/HaloPix/PIXSEL
Barbara Matić
Foto: Mario Krvavac
Barbara Matić
Foto: Vecernji.hr
Barbara Matić
Foto: Vecernji.hr
Barbara Matić
04.06.2016.
u 15:50
Barbarinim plasmanom Hrvatska ima službeno 67 sportaša iz 13 sportova u Riju
Pogledaj originalni članak

Hrvatska judašica Barbara Matić i službeno se plasirala na Olimpijske igre u Riju nakon što je Međunarodni džudo savez u subotu objavio kontinentalne kvote za OI. 

Matić (21) će predstavljati hrvatski j džudo u kategoriji do 70 kilograma, a Splićanka će po prvi puta nastupiti na olimpijskom judo turniru, koji se održava od 6. do 12. kolovoza u Carioca 2 areni.

Matić se nedavno vratila nakon neugodne ozljede ramena, te je nakon četiri mjeseca izvan tatamija nastupila na Mastersu u Meksiku, gdje je izgubila u 1. kolu od prve nositeljice olimpijskog turnira, Nizozemke Polling.

Zbog spomenute ozljede, Barbara nije mogla nastupati u završnici utrke za Rio te je iz izravnog plasmana, pala u kontinentalnu kvotu, po kojoj se može plasirati samo jedna džudašica iz svake države.

Barbara slovi za jednu od nadolazećih džudo zvijezda, što je potvrdila dvostrukom titulom svjetske juniorske prvakinje 2013. i 2014. godine, brončanom medaljom sa seniorskog Europskog prvenstva 2014. godine, kao i brojnim medaljama na najjačim svjetskim turnirima iz Grand Prix serije u posljednje tri godine.

Barbarinim plasmanom Hrvatska od danas ima službeno 67 sportaša iz 13 sportova u Riju.

>>Te-kvon-do olimpijka raznosi poštu da bi preživjela! 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.