LJUTITI ŠEF

'Zdravko Mamić se spustio u svlačionicu, ali neka ostane između nas što je rekao'

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Zdravko Mamić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Zdravko Mamić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Zdravko Mamić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Zdravko Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Zdravko Mamić
02.11.2015.
u 22:00
Soudani se ozlijedio u Splitu i neće igrati protiv Olympiakosa
Pogledaj originalni članak

Sedam pobjeda, šest remija i dva poraza, bez pobjede u gostima izvan Zagreba i treće mjesto na ljestvici... To je Dinamov učinak nakon 15 odigranih prvenstvenih kola, teško se prisjetiti kad su plavi, nakon godina silne dominacije, imali tako loš ulov u ovo vrijeme. Kad bi barem razlozi Dinamova gledanja u leđa Rijeci i Hajduku bili u osjetnom jačanju riječkog i splitskog kluba, tada bismo svi bili zadovoljni zbog iznimne zapletenosti prvenstvene utrke. No dojma smo da su ti čimbenici u manjoj mjeri utjecali na aktualni izgled ljestvice, a da su najveći razlog toj izjednačenosti zapravo – Dinamove neočekivane slabosti.

Misli nam nisu bile u Pireju

Dosad su u ovo vrijeme plavi brutalno dominirali Prvom HNL i praktički su oko Svih svetih već imali naslov prvaka u džepu. Ali su zato u skupinama Lige prvaka ili Europske lige bolno posrtali. Sad je sve drukčije – Dinamo se junački bori u Ligi prvaka, ali zato opipljivo "šepa" u domaćem natjecanju! Što se dogodilo da se sve stubokom promijenilo?

– Teško je odgovoriti. Istina je da smo nakon utakmica Lige prvaka mentalno i fizički potrošeni, ali to ne može biti razlog i u LP-u ne želimo tražiti alibi. Nije dobro, prosuli smo previše bodova koje smo jednostavno morali upisati. Kvalitetniji smo od svih i to jednostavno moramo pokazati i na terenu. No moram istaknuti da smo ostali bez nekoliko važnih igrača i u takvoj situaciji, kad se sve zbroji, nije lako stalno držati visoku formu. Ali nema panike, vratit ćemo se tamo gdje nam je mjesto, na vrh, naslov će opet biti naš – kaže kapetan plavih Domagoj Antolić.

Istina je, ozljede su prorijedile plave. Ni u srijedu u Pireju trener Zoran Mamić neće moći računati na Pinta i Sigalija, Ademi je suspendiran, a izostat će i Soudani, koji je u Splitu osjetio zatezanje stražnjeg butnog mišića. Međutim, osim tih objektivnih razloga, ozljeda i suspenzija, očito je bilo da su Dinamovi nogometaši loše ušli u utakmicu sa Splitom, kao da im se baš i nije igralo...

– Slažem se, naš pristup od početka nije bio dobar. Zašto? Ne znam iako sam siguran da mislima nismo bili u Grčkoj.

Čak se i Zdravko Mamić došetao do svlačionice u poluvremenu! Što je rekao?

– Nek' to ostane unutar svlačionice, to je naša interna stvar. U nastavku smo krenuli agresivnije, znali smo da smo bili loši, nije nam to nitko trebao posebno istaknuti! Na žalost, nismo uspjeli preokrenuti minus – govori Antolić.

Reakcija poput rukometaša

Ove je jeseni opipljiv i Dinamov problem s vratarima. Eduardo je kiksao u više navrata, a nakon Olympiakosa preselio se na klupu. No alternativa se nije pokazala dobrom, Ježina je primio dva gola na svoju dušu protiv Rijeke, a i reakcija prilikom Splitova pogotka bila je užasna, gotovo urnebesno smiješna, pokušao je, poput rukometnog vratara (!?), sačuvati mrežu...

– Bilo je nekoliko pehova, ali ne bi bilo pošteno sad krivnju svaljivati na vratarska leđa. Pa i mi smo u igri griješili, promašivali smo šanse – kaže Antolić.

Točno je to, ali vratarske su pogreške kobne i uvijek se pamte. Uglavnom, Ježina nas nimalo nije uvjerio da je sposoban zamijeniti (nesigurnog) Eduarda, štoviše! Ne bi stoga trebalo biti iznenađenje ako Zoran Mamić ispred vratnica protiv Olympiakosa u srijedu (4. studenoga) opet vrati Portugalca Eduarda. On je, za razliku od Ježine, nešto ipak i obranio ove jeseni.

>> Ljutiti Zdravko Mamić upao u svlačionicu Dinama, ali Zoran se ne boji otkaz

>> Eduardo na klupi, Ježina će braniti protiv Rijeke, a Ivo Pinto otišao kući u Portugal

>> I Split pobijedio Dinamo, modrima se ovo dogodilo prvi put od 2008.!

Pogledajte na vecernji.hr