TENIS

El Aynaoui srušio australske snove

21.01.2003.
u 00:00
Među najboljih osam i Roddick, Nalbandian i Schuttler, no i Serena Williams i Clijsters Susreti prekidani zbog velike vrućine
Pogledaj originalni članak

MELBOURNE - Mark Edmondson (1976.) ostaje posljednji Australac s naslovom Melbournea, niti 27 godina kasnije neće doći do promjene. Osmina finala i dalje ostaje krajnji doseg Lleytona Hewitta na Australian Openu, snove domaćina ovaj put srušio je Marokanac Younes El Aynaoui pobijedivši prvog tenisača nakon četiri seta - 6:7 (4), 7:6 (4), 7:6 (5), 6:4.

- Nisam mu mogao ništa. Bio je predobar, imao je odličan ritam servisa (ubacio čak 33 asa, nap. a.) i načinio premalo pogrešaka. Prevelik pritisak? Pa, sigurno da je veći nego na ostalim turnirima, ipak sam prvi igrač svijeta i ovo je Grand Slam turnir, no trudio sam se blokirati to stanje što je više moguće i uživati pred 15.000 navijača. Nakon svega, razočaranje je veliko. No, iskreno, nemam si što zamjeriti - borio sam se svim srcem - priznao je Hewitt nakon poraza od 31-godišnjeg El Aynaouija kojem je ovo drugi Grand Slam čevrtfinale u karijeri - među posljednjih osam bio je lani i na US Openu. Marokanca u borbi za polufinale čeka Andy Roddick - u dvoboju dva dvadesetogodišnjaka Amerikanac je preokrenuo 0:2 u setovima protiv Rusa Mihaila Južnjog. U četvrtfinalu su i wimbledonski finalist, Argentinac David Nalbandian (nakon pet setova bolji od Rogera Federera) te Nijemac Rainer Schuttler koji je svladao američkog reprezentativca Jamesa Blakea. Inače, organizatori, su u ponedjeljak prvi put zbog velike vrućine (više od 35 Celzijevih stupnjeva) prekinuli igru na vanjskim terenima, i to na dva sata. Zdravlje sudionika ipak je najvažnije. No, neki od njih taj potez nisu smatrali potrebnim...

- Istina, bio je vruće, no može biti i gore. Na Floridi, gdje ja živim, šetajući vani po vrućini i vlazi izgubite i 10 kilograma. Ovo je ništa - rekla je Serena Williams, koja je sve bliža četvrtom uzastopnom Grand Slam naslovu. Pobjedom nad Grkinjom Danilidou stigla je na tri koraka do cilja. Sljedeća joj je suparnica sunarodnjakinja Maghan Shaughnessy (pobijedila Ruskinju Jelenu Bovinu).

Drugi četvrtfinalni par činit će razigrana i sve uvjerljivija Kim Clijsters (prepustila četiri gema Amandi Coetzer) te Ruskinja Anastazija Miškina (bolja od Chande Rubin) kojoj će to biti prvi nastup u četvrtfinalu nekog Grand Slam turnira. (mku)

Pogledajte na vecernji.hr