Austrija "razbila" Norvešku

Engleska slavila u Helsinkiju, S. Makedonija osigurala jednu od prve dvije pozicije

Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
Engleska slavila u Helsinkiju, S. Makedonija osigurala jednu od prve dvije pozicije
13.10.2024.
u 23:30
Engleska baš kao i u nedavnom susretu protiv Grčke, veći dio susreta nije briljirala. Međutim, ovoga puta je ipak uspjela osvojiti tri boda.
Pogledaj originalni članak

Nogometna reprezentacija Sjeverne Makedonije osigurala je jednu od prve dvije pozicije u skupini 4, trećeg razreda Lige nacija, nakon što je u Eerevanu pobijedila Armeniju sa 2-0. 

Golove za važnu pobjedu gostiju zabili su Bojan Miovski u 72. minuti, te Isnik Alimi u 85. minuti.

Makedonija sada vodi na ljestvici sa 10 bodova, Armenija je ostala na četiri boda, treća je Latvija s tri boda i susretom manje, dok Farski Otoci imaju dva boda i također, utakmicu manje.

Pobjednik skupine izborit će direktan plasman u Ligu B, dok druga pozicija vodi u doigravanje za viši rang natjecanja.

U susretu 4. kola skupine 2, drugog razreda Lige nacija Engleska je u Helsinkiju pobijedila Finsku sa 3-1 ostvarivši treću pobjedu u skupini.

Bila je to deveta engleska pobjeda u 11 međusobnih susreta protiv Finske, uz dva remija.

Golove u pobjedi "Gordog Albiona" zabili su Jack Grealish u 18. minuti, Trent Alexander-Arnold u 74. minuti, te Declan Rice u 84. minuti, dok je za domaćine zabio Arttu Hoskonen u 87. minuti.

Engleska baš kao i u nedavnom susretu protiv Grčke, veći dio susreta nije briljirala. Međutim, ovoga puta je ipak uspjela osvojiti tri boda.

Nakon domaćeg poraza od Grčke (1-2), finalisti s posljednja dva Eura bili su pod velikim pritiskom. Posebice, privremeni izbornik Lee Carsley.

Engleska je povela iz prve prave prilike na utakmici, a među strijelce se upisao Jack Grealish u 18. minuti. Finska je najbolju priliku za izjednačenje u prvom dijelu imala u 38. minuti, no Benjamin Kallman je loše pucao. Domaćin je imao odličnu priliku i u 57. minuti, no Fredik Jensen je bio neprecizan.

Engleska je korak do pobjede stigla u 74. minuti lijepim golom Trenta Alexandera-Arnolda iz slobodnog udarca. Zanimljivo, bila je to prva engleska prilika od 18. minute kada je napadač Manchester Cityja zabio vodeći pogodak.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Englezi su razriješili u 84. minuti golom Declana Ricea. Domaćin je četiri minute kasnije ublažio poraz preko Arttua Hoskonena.

U skupini 2 Grčka je pobijedila Irsku sa 2-0 osiguravši barem doigravanje za viši rang.

Golove za četvrtu pobjedu domaćina postigli su Anastasios Bakasetas (48) i Petros Mantalos (90+1).

Nogometna reprezentacija Austrije "razbila" je Norvešku sa 5-1 zakompliciravši situaciju u skupini 3, drugog razreda Lige nacija, u kojoj sada tri reprezentacije imaju po sedam bodova.

Nakon četiri kola Austrija, Slovenija i Norveška imaju po sedam bodova, dok je na začelju Kazahstan s jednim bodom.

Podsjetimo, pobjednik skupine prelazi u najviši rang natjecanja, Ligu A, drugo mjesto donosi play-off za viši rang, treće play-off za ostanak, dok posljednja pozicija vodi u niži rang natjecanja, Ligu C.

Prvu veliku priliku na utakmici u susrtu igranom u Linzu imali su gosti već u šestoj minuti, no udarac Erlinga Haalanda je završio u okviru gola. Dvije minute kasnije Austrija je povela, s ruba kaznenog prostora sjajno je pogodio Marko Arnautović.

Austrija je u 24. minuti mogla "podebljati" vodstvo, pucao je Christoph Baumgartner, ali je Orjan Nyland sjajno obranio. Norveška je izjednačila u 39. minuti, Julian Ryerson je iz slobodnog udarca poslao centaršut u peterac, a Alexander Sorloth pogodio za 1-1.

U nastavku susreta na terenu je postojala samo jedna momčad. Austrija je do nove prednosti stigla u 48. minuti. Andreas Hanche-Olsen je skrivio jedanaesterac, a Arnautović bio siguran za 2-1. Bio je to njegov 39. gol u rekordnom 120. nastupu u austrijskom dresu. Više golova od njega zabio je tek Toni Polster koji se zaustavio na brojci od 44.

Odličnu predstavu domaćin je nastavio u 58. minuti postigavši i treći gol. Romano Schmid je izveo korner, a Philipp Lienhart pogodio glavom za 3-1. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Stefan Posch pogodivši u 62. minuti glavom nakon centaršuta. Konačnih 5-1 postavio je Michael Gregoritsch u 71. minuti utakmice.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.