NURNBERG Trinidad i Tobago protiv Gordog Albiona pao tek u završnici utakmice

Englezi teškom mukom izborili prolaz u drugi krug

Foto: import
Englezi teškom mukom izborili prolaz u drugi krug
15.06.2006.
u 20:01
Pogledaj originalni članak

Pogotcima Petera Croucha u 83. minuti i Stevena Gerrarda u 90. Englezi su stigli do pobjede koja ih je odvela u drugi krug u kojem će se sastati s Njemačkom ili Ekvadorom.

Dosadni Englezi
Engleski nogomet definitivno nije što je nekad bio. Ili da budemo precizniji, postao je poput njihova vremena, hladan i dosadan.

Otočanima definitivno ne paše igranje neposredno prije ili netom nakon ispijanja čaja u pet. Mučili su se s Paragvajcima, a situacija se nije bitnije promijenila ni s Trinidadom i Tobagom. Zapravo, dojma smo da se momčad s Karipskog otočja više mučila sa Šveđanima nego s Englezima.

Plivač Robinson
Promašeni Crouchov volej i dvije prilike karipske momčadi sve je što vrijedilo zabilježiti u prvom poluvremenu. Zapravo, jedina prava šansa u prvom dijelu dogodila se u posljednjoj minuti, kada je vratar Gordog Albiona Paul Robinson odlučio uvesti novu plivačku disciplinu - dupin na četrnaest metara, pa je lopta doletjela na glavu Sterna Johna i činilo se da će država koja ima registriranih igrača skoro kao Englezi klubova povesti, no pritrčao je branič Chelseaja John Terry i ispucao je s gol-crte.

U drugom dijelu Englezi su diktirali tempo, stvarali prilike, ali svi njihovi pokušaji osim onih iz završnice završili su pokraj vrata.

Pogledajte na vecernji.hr