Danijel Štefulj

"Enke je na vratima ormarića imao sliku pokojne kćeri"

Foto: Antonio Bronić/Pixsell
"Enke je na vratima ormarića imao sliku pokojne kćeri"
13.11.2009.
u 08:19
- Robert i supruga odlučili su imati dijete iako ih je liječnik upozorio da će se roditi s opasnom srčanom manom - sjeća se Štefulj koji mu je bio suigrač.
Pogledaj originalni članak

I Čakovčanin Danijel Štefulj (36) dijelio je svlačionicu s pokojnim vratarom Robertom Enkeom. Dvije godine bili su suigrači u Hannoveru.

– Strašno je to što se dogodilo Robertu! Bio je u najboljim godinama, karijera mu je išla uzlazno, pred njim je bilo svjetsko prvenstvo, imao je sretnu obitelj... Tek sad znamo da ipak nije sve bilo idealno – kaže bivši Dinamov branič.

Enkeu je prije tri godine umrla kćer. Bili ste tada uz njega?

– Nisam, to se dogodilo kada sam već bio otišao iz Hannovera. Sjećam se da je Robert u svlačionici, na vratima svoga ormarića, imao sliku pokojne kćeri Lare. Njemu i supruzi liječnici su još prije rođenja djeteta sugerirali da je možda bolje da se i ne rodi s takvom srčanom manom. No, Robert i supruga su se ipak odlučili za dijete. Uvijek je bio jako zabrinut jer je mala Lara bila na nekoliko operacija.

Je li bio depresivan kako se sada priča?

– Nisam to tada primjećivao. Prema suigračima je bio vrlo korektan, sa svima dobar, ali ne sjećam se da smo se ikada družili izvan travnjaka. Čim je završio trening, on je odlazio kući. Razumjeli smo ga jer je želio biti kraj bolesne kćeri.

Štefulj o Enkeu govori samo u superlativima.

– Robert je bio prava zvijezda. U Hannover je došao iz Barcelone, bio je omiljen među navijačima, a i u svlačionici. Ne mogu shvatiti da se takav čovjek odlučio na samoubojstvo. Jako mi ga je žao, ostao mi je u najljepšoj uspomeni – zaključio je Štefulj.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.