U21 REPREZENTACIJA

Samo jedan igrač Barcelone u mladoj Furiji

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Samo jedan igrač Barcelone u mladoj Furiji
17.11.2015.
u 16:15
Koliko je važna ta utakmica, govori i podatak da je Ante Čačić ustupio dio igrača A vrste Nenadu Gračanu iako bi ti igrači u ovako krnjoj A reprezentaciji, koja je otputovala u Rostov na prijateljski susret s Rusijom, bili – pojačanja.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska reprezentacija do 21 godine danas u Rijeci, na stadionu Rujevica (18.45 sati, Arenasport 1) igra jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo – sa Španjolskom.

Koliko je važna ta utakmica, govori i podatak da je Ante Čačić ustupio dio igrača A vrste Nenadu Gračanu iako bi ti igrači u ovako krnjoj A reprezentaciji, koja je otputovala u Rostov na prijateljski susret s Rusijom, bili – pojačanja.

Kako bilo, naša mlada vrsta vodeća je u svojoj skupini sa stopostotnim učinkom, Španjolci ‘kasne’ dva boda iza nas i pobjedom na Rujevici Gračanovi igrači napravili bi veliki korak prema prolasku skupine.

Deulofeu zabio tri komada

Zanimljivo je da u Španjolskoj ima jako malo igrača iz najvećih klubova, samo je Munir, koji je često u kadru prve momčadi Barce, našao mjesto iz katalonskog kluba, a igrača Reala nema. Najskuplji im je igrač (25 milijuna eura) stoper iz Valencije Jose Luis Gaya, a vrijedan je i dvojac iz Atletico Madrida, Oliver Torres (14 milijuna) i Saul Niguez (10). Cijela mlada vrsta Španjolske ima tržišnu vrijednost od oko 110 milijuna eura.

Naša obrana mora paziti na Gerarda Deulofeua, igrača Evertona koji je prije nekoliko dana u susretu s Gruzijom od pet golova Španjolaca zabio tri.

Naša reprezentacija na ‘papiru’ vrijedi 54 milijuna, ali toga čak 25 ‘otpada’ na Matea Kovačića (Real), slijede Halilović (Sporting Gijon) i Ćorić (Dinamo) s po pet milijuna....

‘Moji’ Španjolci su jaki

– Španjolska ima puno igrača u dobrim klubovima, dugo su zajedno, prava su momčad. Španjolska u svim generacijama ima jake momčadi, ali i mi smo jaki, s puno igrača koji sjajno igraju i Španjolska ovdje nije favorit – kazao je Kovačić koji kao igrač Reala dobro poznaje Španjolce, a i našu mladu vrstu:

– Dio sam ove generacije, pa godinama smo igrali zajedno.

Gračan ne može računati na Jedvaja, Šimunovića i vjerojatno Roga.

– I dalje smo jaki, želimo vidjeti protiv jakih Španjolaca gdje smo – kazao je izbornik Gračan.

>>Kova, Pjaca, Halil i Pašalić protiv Španjolaca: 'Oni nisu favorit, idemo na pobjedu'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

PR
protuudar
01:32 18.11.2015.

...i taj koji igra nije bog zna kaj....ali mora biti da se ovi ne dure ko ovi iz hajduka

RI
rikavac
20:36 17.11.2015.

Kovacic Vrijedi ko pola nase repke a bolje je igrao Vugrinec sa 38 godina nego Kovacic. Zalosno je to pogotovo od tebe Kovacicu koji bi trebao bit uzor igracima a ti si jedna obicna kita.

BO
bode
19:38 17.11.2015.

Tako je Kovačiću! Španjolska nije favorit, a to šta vode 2:0 to je na sriću!