EUROPSKO PRVENSTVO

Španjolska očitala Hrvatskoj lekciju i pobijedila s nevjerojatnih 29:3!

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Španjolska očitala Hrvatskoj lekciju i pobijedila s nevjerojatnih 29:3!
11.01.2016.
u 13:28
Objektivno, protiv Španjolske naše reprezentativke nisu imale što tražiti, baš kao što su i bez većih izgleda za povoljniji rezultat i u utakmici posljednjeg kola, u skupini u kojoj u petak igraju protiv Italije, jer je i to reprezentacija koja sa Španjolskom pripada kvalitetnijem, višem razredu.
Pogledaj originalni članak

Vaterpolistice Hrvatske očekivano su u 1. kolu B skupine Europskog prvenstva poražene od aktualnih europskih prvakinja Španjolske sa 3-29 (0-8, 2-8, 0-5, 1-8).

Hrvatske vaterpolistice, koje su prvi put izborile pravo nastupa na Europskom prvenstvu preko kvalifikacija, nisu mogle pružiti jači otpor najboljoj ženskoj vaterpolskoj družini na Starom kontinentu od kojih su pretrpjele najuvjerljiviji poraz na EP-u. Odabranice trenera Igora Savina, u prosjeku devetnaestogodišnjakinje, daleko su najmlađe na ovom prvenstvu jer za reprezentaciju uz pet seniorki i šest juniorki igraju i dvije kadetkinje.

Ovo je inače drugi nastup naših najboljih igračica na EP-u, s tim što smo 2010. u Zagrebu to pravo stekli zato što smo bili domaćini prvenstva, a realno gledajući teško bismo i nastupili u Beogradu da LEN nije odlučio povećati broj ženskih ekipa s  dosadašnjih 8 na 12.

Od ekipe koja je 2010. godine u Zagrebu  uz četiri poraza osvojila posljednje, osmo mjesto, igra jedino kapetanica i naša najstarija igračica Emmi Miljković (28) iz riječkog Primorja.

Golove za Hrvatsku postigle su Emmi Miljković, Petra Županić I Ivana Butić.

Objektivno, protiv Španjolske naše reprezentativke nisu imale što tražiti, baš kao što su i bez većih  izgleda za povoljniji rezultat i u utakmici posljednjeg kola u skupini u kojoj u petak igraju protiv Italije. jer je i to reprezentacija koja sa Španjolskom pripada kvalitetnijem, višem razredu. Pravu prigodu da ostvare prvu pobjedu na europskim prvenstvima naše reprezentativke imat će u srijedu kada se u 17.15 sati sastaju s reprezentativkama Srbije.

>> Izbornikove brige: Lordan na dan susreta mora u Zagreb na ispit

>> Naše vaterpolistice prvi put izborile plasman na EP

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

Avatar abraham73
abraham73
13:40 11.01.2016.

dobio san slog, mislio sam da su vatrepolisti, nase su guzate pa ih vuce na doli....

UN
unbekant
14:35 11.01.2016.

Nevjerovatno 29:3,jesul nase cure uopce bile u areni(bazenu)???

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
16:47 11.01.2016.

Žao mi ih je,jer nije im lako nakon takvog poraza,ali mi je drago da još uvijek (najčešće) vrijedi pravilo da prođeš onako kako si zaslužio i koliko vrijediš. Želimo da bude bolje...jednog dana!