Liječnici otkrili

Eusebio je na Euru u Poljskoj pretrpio moždani udar

Foto: Reuters
Eusebio je na Euru u Poljskoj pretrpio moždani udar
29.06.2012.
u 17:59
Eusebio je sada stabilno i premješten je iz jedinice intenzivnog liječenja, no ne zna se do kada će biti u bolnici
Pogledaj originalni članak

Portugalska nogometna legenda Eusebio, kojem je za vrijeme Europskog prvenstva pozlilo, u Poljskoj je zapravo pretrpio moždani udar. Otkrili su to liječnici lisabonske bolnice u koju je bivši nogometaš hitno prebačen iz Poljske na daljnje liječenje.

– Pretrage su nam otkrile da je 24. lipnja uzrok njegovu lošem stanju bio cerebrovaskularne naravi – izjavio je doktor Jose Roquette.

Eusebio je sada stabilno i premješten je iz jedinice intenzivnog liječenja, no ne zna se do kada će biti u bolnici. Zna se tek da će biti na 24-satnom promatranju.

˜– Eusebio je pri svijesti, lucidan je i u potpunosti surađuje tijekom pretraga. Obitelj je uz njega, a prijatelji ga posjećuju – dodao je Roquette.

Podsjetimo, Eusebio je prije pet godina imao operativni zahvat na srcu, a ovo mu je treća hospitalizacija u proteklih godinu dana. Prva dva puta bio je u bolnici zbog teške upale pluća, a liječnici su tada govorili da bi Eusebio mogao preminuti. Na sreću, bivši se nogometaš oporavio, ali sada opet ima zdravstvenih problema.

Na Europskom prvenstvu bio je ambasador portugalske reprezentacije.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.