NA MAKSIMIRU OD 20.45

Evo gdje gledati Hrvatsku protiv Danske u borbi za završnicu Lige nacija

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Evo gdje gledati Hrvatsku protiv Danske u borbi za završnicu Lige nacija
22.09.2022.
u 08:41
Bit će to odlučujući dvoboj za prvo mjesto u skupini, a ukoliko Danska bude slavila oni će sigurno zaigrati na završnici Lige nacija u lipnju sljedeće godine. Ako Hrvatska pobijedi, morat će prolaz dalje potvrditi u nedjelju u Beču protiv Austrije.
Pogledaj originalni članak

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju večeras od 20.45 sati očekuje susret Lige nacija na Maksimiru protiv Danske

Nakon četiri odigrana susreta Danci drže prvo mjesto u skupini 1 elitnong razreda s devet bodova, dok je Hrvatska na drugom mjestu sa sedam. Bit će to odlučujući dvoboj za prvo mjesto u skupini, a ukoliko Danska bude slavila oni će sigurno zaigrati na završnici Lige nacija u lipnju sljedeće godine. Ako Hrvatska pobijedi, morat će prolaz dalje potvrditi u nedjelju u Beču protiv Austrije.

Stanje u momčadi je opisao njen kapetan Luka Modrić.

- Nakon dugo vremena igramo u Zagrebu, veselimo se tome, veselimo se ambijentu. Dobro smo trenirali, iako kratko, ali kvalitetno. Zdravi smo i lijepo je opet biti skupa. Definitivno da Liga nacija nama baš nije išla najbolje i nismo krenuli dobro ni ove godine porazom od Austrije, ali smo se vratili i pokazali da smo odlični. U zadnje tri smo odigrali stvarno jako dobro, bili smo kompaktni kao momčad i sad smo u prilici da odemo na Final Four što i želimo napraviti.

Dok hrvatski izbornik ima slatke brige oko sastava, koga staviti u vatru jer su mnogi u dobroj formi, njegov danski kolega ne može računati na određen broj igrača zbog ozljeda. Unatoč takvim uvjetima obojica pozivaju na oprez i daju svo moguće poštovanje protivniku.

- Zadnjih nekoliko godina prema rezultatima Danska je jedna od najboljih, ako ne i najbolja reprezentacija. Vrlo su kompaktna momčad koja igra visoki i agresivni presing, sjajni su. Nemaju nekih velikih zvijezda osim Eriksena, ali su izvrsni kao momčad. Znam da imaju neke probleme s ozljedama, ali imaju odličnu momčad i svejedno će nam biti teško. Za nas je bila velika čast i uspjeh pobijediti ih u Danskoj - rekao je Dalić o našim večerašnjim protivnicima.

- Očekuje nas jedna od najboljih ekipa na svijetu, imamo veliki respekt prema hrvatskoj reprezentaciji. Impresioniran sam hrvatskim, ne samo nogometom već sportom uopće, za tako malu zemlju. Nekako smo slični u tome, bit će to borba između dva mala diva - izjavio je danski izbornik Kasper Hjulmand.

Maksimir će biti pun, koliko može biti, ali na taj prizor smo već naviknuli. Prodane su sve raspoložive ulaznice, njih oko 24 500 pa će hrvatskih navijača biti čak i na gosutujućoj južnoj tribini. Oni koji nisu uspjeli do ulaznice mogu susret, koji počinje u 20.45 sati, pratiti na programu Nove TV ili u tekstualnom prijenosu na portalu Večernji.hr.

Standings provided by SofaScore

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
18:57 22.09.2022.

Petkovic jos manje zabija

DU
Deleted user
09:15 22.09.2022.

ahahahaha gle naslo se likova koji klikcu za livaju, pa sta ce nam napadac koji jedva zabija u hnl a pola golova iz penala :)