ČESTITKA PLAVIH

Evo koliko će Dinamo zaraditi od transfera Kovačića: 'Pokaži svijetu do kraja kakav si'

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Evo koliko će Dinamo zaraditi od transfera Kovačića: 'Pokaži svijetu do kraja kakav si'
27.06.2023.
u 21:52
Hrvatski reprezentativac ostvario je transfer u Manchester City, a plavi će dobiti dio financijskog kolača
Pogledaj originalni članak

Manchester City, aktualni pobjednik Lige prvaka, službeno je na svojim internetskim stranicama objavio da je novi igrač kluba hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Već je određeno vrijeme bilo poznato da će Kovačić napustiti Chelsea, ali ne i englesku Premier ligu. Znalo se kako će već dosad veliku karijeru nastaviti u Manchester Cityju koji je prošle sezone, uz Ligu prvaka, osvojio Premier ligu te FA kup.

Ranije je Kovačić prošao liječničke preglede, a klub je potvrdio kako je hrvatski vezni nogometaš potpisao ugovor na četiri godine. Hrvatski prvak Dinamo čestitao je Kovačiću na transferu u engleskog velikana, a i sami će imati financijske koristi od tog posla.  Prema propisima Uefe, klubovi u kojima je igrač proveo razdoblje od 12. do 23. rođendana dijele 5 posto vrijednosti transfera. Dinamo prema tom pravilu ima pravo na dva posto od transfera pa će tako dobiti barem 600 tisuća eura. 

VEZANI ČLANCI:

VELIKI PORTRET

Kovačić je oduševio Mamića: 'Nisam mogao hodati 4 mjeseca. Teško je kad vidiš da ti noga slabi'

voje prve nogometne korake Mateo je napravio u Austriji, gdje je rođen 1994. nakon što je 1991. godine njegova obitelj otišla u izbjeglištvo iz Kotor Varoši. Do svoje šeste godine Mateo je bio u najmlađim uzrastima Ebelsberga, zatim je upisan u nogometnu školu prvoligaškog kluba iz Linza, poznatog LASK-a. Tamo je proveo sedam i pol godina razvijajući se, a ključan preokret u njegovim mladim danima dogodio se početkom 2008. godine na prijateljskoj utakmici mlađih uzrasta između Dinama i Linza

- Veliki Mateo Kovačić! Pogled na karijeru našeg Matea govori sve… Uz to, uspjeh koji ostvaruje s reprezentacijom znak je već sad sjajne karijere. Dragi Mateo želimo ti puno sreće i uspjeha u novom klubu! Pokaži do kraja cijelom svijetu o kakvoj osobi i igraču se radi, a onda, jednog dana, 'zaokružimo' ovu priču - poručili su na facebooku Dinama. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

RE
RedTree
00:39 28.06.2023.

Talent, ali mi pričamo o momku s 29 godina i ista priča prije pet godina, deset godina. Protiv Austrije nedavno u Osijeku smo vidjeli kako smo prošli dotle je vodio vezni red bez Modrića. Iskreno Modrić i Rakitić i sad djeluju puno bolji, pa čak je više povjerenja ulijevao Badelj.

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
06:55 28.06.2023.

Hrvatski nogomet je s obzirom na uvjete rada i okolinu ljudi fenomenalan i nevjerovatan jer nema svjetski poznatog nogometnog kluba da u njemu nije igrao neki hrvatski nogometaš a da o sjajnoj reprezentaciji koja je još dodatan fenomen ne prićamo. Jugo braća možemo Hrvatskoj na tome samo zaviditi, čuditi se i biti ponosni da imamo takve nogometne susjede.

SS
sokac sa drave
14:39 28.06.2023.

Dakle nesto ce dobiti i dinamo i zasto ne pise zahvaljujuci Mamicu koji je to sve osmislio i stvorio Kovacica.Dosta je lazi da je on pokrao dinamo.Mi smo svi Mamici Mamic je nas.