Očekuju euforiju

Evo MUP-ovih upozorenja i savjeta za gledanje utakmica na otvorenom!

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
Evo MUP-ovih upozorenja i savjeta za gledanje utakmica na otvorenom!
11.06.2014.
u 18:14
Pozivaju sve građane koji će "utakmice pratiti na otvorenim i zatvorenim prostorima" da "navijanje ostvare na dostojanstven i primjeren način, bez ugrožavanja sigurnosti ostalih sudionika"
Pogledaj originalni članak

"Na ovakvim okupljanjima zabranjeno je nošenje oružja ili predmeta pogodnih za nanošenje ozljeda, pirotehničkih sredstava, znakovlja i transparenata neprimjerenog sadržaja, čiji natpisi potiču mržnju na bilo kojoj osnovi", stoji u upozorenju zagrebačke policije za građane koji će organizirano na javnim prostorima gledati utakmice naše reprezentacije tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

Pozivaju sve građane koji će "utakmice pratiti na otvorenim i zatvorenim prostorima" da "navijanje ostvare na dostojanstven i primjeren način, bez ugrožavanja sigurnosti ostalih sudionika". One koji neće pratiti utakmice mole za toleranciju i razumijevanje "euforije koja će zavladati našim gradom, kako bi svi zajedno u primjernom ozračju vrhunskog sportskog događaja podržali našu reprezentaciju".

Restorani i barovi rade do 2 sata

Iz zagrebačke Policijske uprave zbog udaljenosti Brazila ne očekuju da će se veći broj građana Hrvatske zaputiti u tu državu, ali očekuju veliki broj javnih okupljanja, kako na javnim mjestima tako i u ugostiteljskim objektima i na njihovim terasama. Gradonačelnik Milan Bandić je donio odluku da tijekom Svjetskog prvenstva restorani i barovi smiju raditi do 2 sata.

Policija piše da će se veća javna okupljanja i praćenje utakmica u Zagrebu održavati na Trgu bana J. Jelačića, u parku Bundek te na Trgu Krešimira Ćosića dok će organiziranog praćenja utakmica biti i na više mjesta na području Zagrebačke županije.

>>'Daju li Eduardu priliku da zaigra protiv Brazila, on će to i vratiti'

>>Hrvatska poletjela prema Sao Paulu: Budite sutra uz nas!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SW
swic
20:15 11.06.2014.

Mislis milicija ? Za njega je milicija .

Avatar tajar
tajar
18:48 11.06.2014.

Policija je trebala dati upute exministru Jovanoviću jer na njegov govor mržnje ne zna kako bi reagirala.