JAKIROVIĆU OTKAZ

Evo tko će voditi Dinamo dok u Maksimiru ne pronađu dugoročnog trenera

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Zagreb: Igrači GNK Dinamo odradili trening uoči utakmice protiv Sparte
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dinamo i Hajduk sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Dinamo i Hajduk sastali se u 6. kolu SuperSport HNL-a
19.09.2024.
u 11:26
Sandro Perković je u Dinamovu stožeru bio još u sezoni 2021./2022. u mandatima trenera Željka Kopića i Ante Čačića, pri čemu su osvojili naslov prvaka. Potom je proveo uspješnih šest mjeseci u Latviji, gdje je vodio momčad Rige.
Pogledaj originalni članak

Sergej Jakirović više nije trener Dinama. Jakirović (47) je dobio otkaz u maksimirskom klubu nakon remija s Rijekom i poraza od Hajduka u prvenstvu te teškog poraza u Münchenu od Bayerna (2-9) u prvom kolu Lige prvaka.

Jakirović je na Dinamovu klupu sjeo krajem kolovoza prošle godine, kada je stigao iz Rijeke, a s modrima je upisao ukupno 41 pobjedu, devet remija i deset poraza.

Sada je na Dinamu da pronađe novoga trenera. Prvu momčad kratkoročno će do odluke o novom dugoročnom trenerskom rješenju voditi dosadašnji član stručnog stožera Sandro Perković.

Sandro Perković u Dinamovu stožeru bio je još u sezoni 2021./2022. u mandatima trenera Željka Kopića i Ante Čačića, pri čemu su osvojili naslov prvaka. Potom je proveo uspješnih šest mjeseci u Latviji gdje je vodio momčad Rige. Od veljače 2023. ponovno je u Maksimiru, pri čemu je, uz glavne trenere Čačića, Igora Bišćana i Sergeja Jakirovića, sudjelovao u osvajanju nova dva naslova prvaka i jednom pokalu pobjednika Kupa. 

 
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

ID
Ivo_didin
12:38 19.09.2024.

Nadam se da novi trener neće opet biti neki bezmudi (to je bila Jakirovićeva najveća greška - ziheraška igra i kada uopće nije trebalo) i isto tako ne bih više želio nikoga vidjeti tko je već bio u Dinamu. Sopić mi također nije opcija, jer on zna "nabrijati" igrače i to je to, a za LP je "nabrijavanje i pivo na benzinskoj" premalo. Vidjet ćemo tko će doći.. Dinamu prije svega nedostaje odličan kondicijski trener. Ne treba Dinamu lik koji će od igrača napraviti maratonce i ubiti svaku kreaciju u njima, nego čovjek koji zna što radi i koji će svakome igraču individualno pristupiti i optimirati njegovo stanje.

PA
Pametanumoruludih
14:19 19.09.2024.

Treneri sa najboljim rezultatima su bili oni koji su bili jako strogi i zahtjevni. Dinamo uvjek ima neke mlitavce koji se boje otvoriti usta da nebi nekoga uvrjedili... Niko Kovac bi bio dobra opcija, ako je lud da prihvati posao.

DO
Domi
12:09 19.09.2024.

Jakirović nije kriv što u obrani ima četvoricu drugorazrednih, isluženih stranaca. Teophile napr jedino zna vraćati loptu vrataru.