TADIĆ DOBIO OTKAZ

Evo tko se sve spominje kao novi trener Rijeke, riječ je o poznatim imenima

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
Evo tko se sve spominje kao novi trener Rijeke, riječ je o poznatim imenima
17.08.2022.
u 11:15
Budicin privremeni trener, a kandidati za Tadićeva nasljednika su Dean Klafurić i Mario Cvitanović
Pogledaj originalni članak

Rijeka je smijenila trenera Dragana Tadića nakon nepuna dva mjeseca na klupi. Tadić je Rijeku preuzeo 20. lipnja nakon odlaska Gorana Tomića, no presudili su mu loši rezultati u prvenstvu te ispadanje iz Europe. Tako je Tadić postao prvi trener hrvatskog prvoligaša koji je ove sezone dobio otkaz. Momčad Rijeke u sljedećoj će utakmici protiv Istre 1961 voditi Fausto Budicin.

"Dragan Tadić više nije trener prve momčadi. Tadić i HNK Rijeka dogovorili su sporazumni prekid suradnje, a momčad će na utakmici protiv Istre 1961 voditi Fausto Budicin. Tadić je preuzeo ekipu Rijeke na početku sezone, a nakon pobjede protiv Šibenika uslijedio je remi protiv Gorice te porazi od Lokomotive i Slaven Belupa, kao i ispadanje od Djurgardensa u kvalifikacijama Konferencijske lige", stoji u priopćenju kluba s Rujevice.

Tadić je nakon otkaza rekao:

– Želim zahvaliti HNK Rijeka na prilici koju sam dobio. Svi znaju da je Rijeka moj klub i uvijek ću ostati navijač ovog kluba. Želim zahvaliti svima na prilici, predsjedniku Damiru Miškoviću, dopredsjedniku Deanu Šćulcu, generalnom menadžeru za sport Robertu Palikuči, savjetniku predsjednika Srećku Juričiću, generalnom direktoru Luki Ivančiću, ali, naravno, i svim ljudima u klubu. Hvala stručnom stožeru s kojim sam svakodnevno radio, želim svima puno sreće u nastavku sezone.

Rastanak je, očito, protekao u prijateljskom tonu, i sam Tadić svjestan je da nije ostvario ono što se od njega očekivalo. Dok je ispadanje od švedskog Djurgardena bilo realno, porazi od Lokomotive i Slaven Belupa pokazali su da Rijeka nije na nivou koji se od nje očekuje. Naravno, pitanje je i kakvim kadrom trenutačno Rijeka raspolaže, imaju li oni kvalitete za vrh tablice, no kad rezultati zaškripe, prvi strada trener.

Rijeka je ljetos dovela zvučna pojačanja poput Alena Halilovića, Matea Pavlovića, Mateja Mitrovića..., ali nitko od njih još nije dao pun doprinos. Ili su ozlijeđeni ili nespremni. Momčad će do izbora novog trenera voditi Fausto Budicin, a kao najizgledniji kandidati za Tadićeva nasljednika spominju se Dean Klafurić i Mario Cvitanović. Podsjetimo, Cvitanović je bio trener Dinama, kasnije i saudijskog Al-Wehda, dok je Klafurić tijekom trenerske karijere vodio Goricu, Legiju, Hrvatski dragovoljac, Sl. Belupo...

>> Pogledajte: Postonjski za VL: Ne krivim Caktaša, nisam imao sreće, javio se skoro cijeli HNL

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.