NAKON NOVOG LOMA

Fabregas: Nismo dovoljno zaštićeni!

Foto: AFP
Fabregas: Nismo dovoljno zaštićeni!
01.03.2010.
u 08:32
– Zastrašujuće je izgubiti ovakvog igrača. Šokiran sam, ovo se previše često događa mojim igračima - kazao je Arsene Wenger nakon Ramseyjeve nesreće.
Pogledaj originalni članak

Zla kob ne prestaje pratiti Arsenal. U samo dvije godine, naime, londonski je klub zbog stravičnih prekršaja suparničkih braniča izgubio čak trojicu igrača. Diaby je pauzirao devet mjeseci, Eduardo deset, a najmanje će toliko vremena izvan travnjaka biti i mladi, 19-godišnji vezni igrač Aaron Ramsey, kojemu je u subotu neopreznim brutalnim startom nogu slomio Stokeov nogometaš Ryan Shawcross.

Stokeov je igrač odmah isključen, a prijeti mu – suspenzija od tri utakmice neigranja?!

– To jednostavno nije prihvatljivo. Zapravo, kazna je smiješna s obzirom na težinu prekršaja i Shawcrossovu nepromišljenost koja je uzrokovala ozljedu. Bio je to grozan prekršaj – rekao je utučeni Arsenalov trener Arsene Wenger.

A menadžer Stokea Tony Pulis otklonio je svaku pomisao na eventualno namjerno ozljeđivanje:

– Nije to bilo smišljeno, suludo je takvo nešto i pomisliti. Ryan je mlad dečko, kad je napustio teren, stalno je plakao. Bio je uništen, na kraju ga je majka odvezla kući jer nije sam mogao voziti. Nikakve namjere nije bilo u njegovu startu, bio je to jednostavno plod nesretnih okolnosti – rekao je Pulis.

A Wenger ne krije tugu:

– Zastrašujuće je izgubiti ovakvog igrača. Šokiran sam, ovo se previše često događa mojim igračima, stravična je spoznaja da svakih nekoliko mjeseci našu svlačionicu zadesi ovakva nesreća. Zamislite kako je mojim igračima koji svako malo proživljavaju takve tragedije? Za mene to nije nogomet i moramo li to nastaviti trpjeti, onda odbijam sudjelovati u tome – rekao je Wenger i naglasio:

– Engleski nogometni savez napokon mora djelovati. A igrači moraju biti istinski profesionalci, moraju poštovati pravila igre te jedan drugoga. Moraju više razmišljati o posljedicama svoje neopreznosti. Igrači koji čine takve prekršaje moraju biti drastično kažnjeni – kaže Wenger.

Oglasio se i kapetan Arsenala Cesc Fabregas:

– Očito je da Arsenalovi igrači nisu dovoljno zaštićeni, žrtve smo češće od ostalih. Ne želim da nas se žali, ali tri teška loma u pet godina, koliko sam ja u Arsenalu, ipak su previše.

Pogledajte na vecernji.hr