NOVI USPJEH!

Fantastična igra! Kumovi Čilić i Dodig u četvrtfinalu parova

Foto: MIKE SEGAR/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Fantastična igra! Kumovi Čilić i Dodig u četvrtfinalu parova
27.07.2021.
u 12:00
Od ostalih naših predstavnika, Mate Pavić i Nikola Mektić već su osigurali četvrtfinale parova, a Donna Vekić to će pokušati učiniti danas protiv 20. igračice svijeta, Kazahstanke Elene Rybakine.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u četvrtfinale teniskog turnira u parovima na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Hrvatski par u dva je seta svladao Amerikance Rajeeva Rama i Francesa Tiafoea rezultatom 6-3, 7-5 nakon 91 minute igre.

Sjajan servis Čilića i mirna igra Dodiga osigurali su plasman dalje i meč koji će kumovi igrati protiv Britanca Andyja Murraya i Joea Salisburyja. Bit će to težak ispit za Hrvate.

Ovime su Čilić i Dodig ponovili svoj najbolji olimpijski rezultat ostvaren u Londonu 2012. kad su u četvrtfinalu poraženi od Španjolaca Davida Ferrera i Feliciana Lopeza.

Čiliću i Dodigu za pobjedu protiv Rama i Tiafoea bila su dovoljna dva breaka, po jedan u svakom setu. U prvom su prvo u trećem gemu spasili dvije break-lopte u trećem setu, a u šestom gemu, nakon pet izjednačenja i četiri neiskorištene prilike za break, uspjeli su slomiti servis američkih suparnika.

U drugom setu Ram i Tiafoe bili su još ozbiljnija prijetnja. Čilić je bio na servisu kad su izborili dvije prilike za break u šestom gemu, ali su i tada ostali bez realizacije, baš kao i četiri gema poslije kad je Marin na početnom udarcu spasio dvije set-lopte.

U sljedećem gemu hrvatski par došao je do odlučujućeg breaka koji je na servisu potvrdio Ivan Dodig nakon što su Amerikanci imali 0-30. S tri uzastopna poena Čilić i Dodig izborili su prvu meč-loptu koju su Ram i Tiafoe spasili, ali za drugu Ram nije imao odgovor za Dodigov servis pa je nakon 91 minute borbe Hrvatska dobila i drugi par od osam najboljih na olimpijskom turniru.

Od ostalih naših predstavnika Mate Pavić i Nikola Mektić već su osigurali četvrtfinale parova, a Donna Vekić to će pokušati učiniti danas protiv 20. igračice svijeta, Kazahstanke Elene Rybakine.

>> Proslavljeni hrvatski tenisač Ivan Ljubičić otvara akademiju

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

BE
bezvrijedanyugodinar
12:15 27.07.2021.

Samo napred, do Hrvatskog finala. 🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
12:32 27.07.2021.

Samo jako.

IV
IVRI
13:37 27.07.2021.

Može još manja sličica?