Slaven - Istra 2:2

Farmaceuti po deveti put u povijesti kluba izborili Europu

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Farmaceuti po deveti put u povijesti kluba izborili Europu
12.05.2012.
u 21:32
Pripreme za novu europsku avanturu kreću već 12. lipnja, a prvo pretkolo Europske lige farmaceute čeka 3. srpnja, dakle samo dva dana nakon što ćemo u Kijevu saznati novog europskog prvaka!
Pogledaj originalni članak

Europa ponovno dolazi u Koprivnicu. Slaven Belupo treće mjesto ispred Splita osigurao je remijem protiv hrabre pulske Istre - 2:2.

Bilo je žustro od samog početka. Već u 40. sekundi zbog udaranja laktom u glavu Brezovca pocrvenio je veznjak gostiju Bačelić-Grgić, a zbog izlaska iz svog prostora isključen je i domaći trener Roy Ferenčina. Četvrti put ove sezone. Igrač više dao je vjetra farmaceutima koji su preko Grgića i Mujanovića u 21. i 28. minuti poveli s 2:0, ali Križman je u 34. zabio iz jedanaesterca, kojeg je i sam izborio.

U prvom dijelu valja istaknuti i dvije grede iz velike daljine Slavenove nade Bubnjića. Istra se u nastavku susreta nije predavala i to im se u 86. minuti isplatilo jer je glavom bivši farmaceut Havojić izjednačio. Ipak, domaćini su gledajući cijelu sezonu na kraju zasluženo slavili. Slavenu Belupu u 15 godina igranja HNL-a to će biti već deveti izlazak u Europu.

Pet puta bili su sudionici Intertoto kupa, dok su triput igrali Kup Uefa, odnosno Europsku ligu. Nakon tri godine posta, ovisno o ždrijebu, možda će sada ponovno u Koprivnicu doći renomirane momčadi kao što su to bile Galatasaray ili CSKA Moskva. Pripreme za novu europsku avanturu kreću već 12. lipnja, a prvo pretkolo Europske lige farmaceute čeka 3. srpnja, dakle samo dva dana nakon što ćemo u Kijevu saznati novog europskog prvaka!

Kakav će biti sastav Koprivničanaca u toj utakmici još je preuranjeno govoriti jer postoje najave da će glavni sponzor Belupo \"kresati\" sponzorstvo i to čak za dva do tri milijuna kuna, ali čelnici kluba nadaju se da će za iduću sezonu barem uspjeti dogovoriti ostanak najboljeg igrača i strijelca HNL-a Davora Vugrinca, koji bi im svojim iskustvom zasigurno bio od velike pomoći. Vidjelo se to i u utakmici s Istrom u kojoj zbog ozljede koljena nije nastupio.

- Čestitke Slavenu Belupu na zasluženom plasmanu u Europi. Utakmica se okrenula s crvenim kartonom, koji je bio, ali moram stati u obranu svog igrača jer nije bilo namjere. Belupo je bio bolji u prvom poluvremenu, ali drugo smo mi bili na nivou. Čestitam i svojim dečkima na fantastičnoj igri cijelog proljeća, a ovih 2:2 nagrada im je za sve što su napravili - rekao je trener Istre Igor Pamić.

- Imali smo dominaciju u prvom dijelu s igračem više, još nekoliko dobrih prilka, imali smo i vjetar na svojoj strani i nismo smjeli dozvoliti jedanaesterac. U nastavku je Istra bila bolja, ali zaslužili smo ulazak u Europu i to je fantastičan uspjeh za ovu momčad. Nadamo se da ćemo se tamo dobro predstaviti iako će nam trebati nekoliko pojačanja jer ćemo igrati na tri fronta. Zato je i važno da se ne kreše budžet - ustvrdio je trener farmaceuta Roy Ferenčina.

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Gledatelja: 1000. Vrijeme: vjetrovito. Sudac: Mario Zebec (Cestica)

Strijelci: 1:0 \'21. Mato Grgić, 2:0 \'28. Goran Mujanović (Martin Šaban), 2:1 \'34 Sandi Križman (11m), 2:2 \'86. Tomislav Havojić
Crveni karton: \'1. Stipe Bačelić-Grgić (Istra 1961)
Isključenje: \'1 Roy Ferenčina (Slaven Belupo)

Slaven Belupo: Rodić – Purić, Grgić, Bubnjić, Maras – Čanađija (od 64. Poljak), Gregurina – Mujanović, Brezovec (od 90. Jakšinić), Glavica (od 86. Maretić) – Šaban. Trener: Roy Ferenčina

Istra 1961: Prskalo – Zgrablić, Marić, Stranatić, Milić – Batarelo, Bačelić-Grgić – Ottochian (od 46. Anđelković), Rivić (od 90. Jerković), Prelčec (od 76. Havojić) – Križman. Trener: Igor Pamić

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.