ATP DOHA

Federer jedva pobijedio Gulbisa

Foto: AFP
Federer jedva pobijedio Gulbisa
07.01.2010.
u 19:52
Roger Federer i Rafael Nadal, dva najbolja svjetska tenisača, uspješno su prošli i četvrtfinalne prepreke na aktualnom ATP turniru u Dohi (tvrda podloga).
Pogledaj originalni članak

No nisu imali jednaki put do polufinala. Federer se silno mučio s latvijskim tenisačem Ernestsom Gulbisom (90. na ATP ljestvici), te ga je za jedan sat i 45 minuta pobijedio 6:2, 4:6, 6:4. Prvi je to izgubljeni Federerov set ovoga tjedna, a igrali su prvi put u karijeri. 

Nakon lako obavljenog posla u prvom setu, u kojem je imao čak osam break lopti, Federer je upao u probleme tijekom drugog seta, kada se vidno razbudio i Gulbis, te je počeo stiskati suparnika u svakom pogledu. Kod 5:4 je Gulbis napravio prvi break u meču i time došao do prilike igranja treće dionice.

U njoj je Federer prvi došao do breaka (za 3-2), ali niti time nije slomio otpor žilavog suparnika. Gulbis se vratio odmah u narednom gemu kada je uzeo početni Švicarčev udarac. Ipak, kod 4-4 je Federer pokazao zašto je broj 1 na svijetu. Napravio je novi break i odustao od daljnjeg vraćanja Gulbisa u meč.

Nadal je, pak, na središnjem terenu proveo samo 35 minuta za koje je vrijeme imao 6-1, 2-0 protiv Belgijanca Stevea Darcisa. Tada je Darcis predao meč zbog ozljede.

U polufinalu je i srpski tenisač Viktor Troicki, a posljednji četvrtfinalni meč dana igraju Ivo Karlović i Nikolaj Davidenko.

ATP Doha, četvrtfinale:

Federer (1) - Gulbis 6:2, 4:6, 6:4

Davidenko (3) - Karlović (7) (kasnije)

Troicki (5) - Kubot 6:4, 4:6, 7:6(1)

Nadal (2) - Darcis 6:1, 2:0, predaja Darcisa

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.